breaking news

Potentiële KO van het jaar contender blaast nieuw leven in Kevin Lee’s UFC carrière

November 3rd, 2019 | by Redactie
Potentiële KO van het jaar contender blaast nieuw leven in Kevin Lee’s UFC carrière
UFC
0

In 2014 kwam de destijds 21 jarige Kevin Lee de UFC binnen. Lee wist zich in een tijdsbestek van drie jaar op te werken van veelbelovend talent tot een van de topvechters in de Lightweight divisie. “The Motown Phenom” heeft op sportief gebied gezien een zeer zware twee jaar achter de rug. Zo werd verloren om de interim titel tegen Tony Ferguson en werd ook verloren van Al Iaquinta en een gewichtsklasse omhoog tegen Rafael Dos Anjos. Tussendoor versloeg Lee wel nog Edson Barboza. Dit deed Lee beslissen zijn carrière drastisch om te gooien.

Lee die normaal gesproken in Las Vegas, Nevada traint onder het oog van zijn stand-up trainer Dewey Cooper ging naar andere opties op zoek. Lee’s hoofdcoach Robert Follis onder wie hij het grootste gedeelte van zijn Octagon successen wist te boeken overleed (zelfmoord) in 2017. Dit was voor Lee en de andere leden van Xtreme Couture uiteraard ook een enorme klap. Lee besloot na zijn verlies tegen Rafael Dos Anjos bij meerdere gyms in Noord-Amerika te gaan trainen en te kijken welke gym het beste bij hem paste. Deze gym werd uiteindelijk Tristar Gym in Montreal. De gym van onder meer Georges St.Pierre & Rory MacDonald. Hoofdcoach Firas Zahabi stond hierdoor ook afgelopen nacht in de hoek van Lee.

Embed from Getty Images

Lee die liet weten Tristar als zijn nieuwe thuis te zien, maar niet de banden met Xtreme Couture wilde breken. Xtreme Couture blijft gewoon deel uit maken van zijn routine waardoor ook Dewey Cooper eveneens als trainer van Lee gehandhaafd bleef. Cooper stond samen met Zahabi en Kevin’s jongere broer Keith Lee in de hoek in zijn gevecht tegen Gregor Gillespie. Gillespie wordt gezien door kenners als een van de grote toekomstige sterren in de Lightweight divisie. Hetzelfde zoals Lee werd gezien twee jaar geleden.

Lee was echter een man met een missie afgelopen nacht, en dat bleek. Lee wist Gillespie in de eerste ronde met een vernietigende headkick te vellen en via KO te winnen. Voor Lee een overwinning die hij nodig had om te bewijzen dat hij wel degelijk behoort tot een van de elite vechters in de Lightweight divisie. Lee kreeg eveneens de Performance of the Night bonus van 50.000 dollar.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »