breaking news

Potentiële dopingovertreding Cris Cyborg 

December 22nd, 2016 | by Stefan Van Erp

De UFC heeft vandaag middels een officieel statement aangekondigd dat zij geïnformeerd is door anti-doping organisatie USADA dat Invicta Featherweight kampioene Cris Cyborg tijdens een out-of-competition test op 5 december positief is bevonden. 

Cyborg is sinds juli 2013 Featherweight kampioen in Invicta nadat zij daarvoor al kampioen was in Strikeforce. Sinds mei van dit jaar komt Cyborg ook uit in de UFC. Omdat er geen Featherweight divisie was vocht Cyborg tweemaal in een Catchweight gevecht tegen respectievelijk Leslie Smith en Lina Lansberg. Beide partijen wist zij te winnen middels een TKO.

Deze maand maakte de UFC bekend dat zij een Featherweight divisie gaan starten en dat Holly Holm en Germaine de Randamie voor de eerste titel gaan vechten. Hierover ontstond enige consternatie omdat verwacht werd dat Cyborg voor de eerste titel zou gaan vechten.

USADA zal de test verder onderzoeken en hierover de UFC en Cyborg informeren. Hieruit zal gaan blijken op welke stof Cyborg positief heeft getest. In 2011 werd Cyborg al eens positief bevonden op het gebruik van anabole steroïden wat haar een schorsing van 1 jaar en een boete van $2500 opleverde.

One Comment

  1. Pingback: Germaine de Randamie spreekt tijdens The MMA Hour MMA DNA

Leave a Reply

Translate »