breaking news

Poolse held Jan Blachowicz treft Devin Clark tijdens UFC Gdansk

August 9th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanochtend maakte de UFC bekend dat Jan Blachowicz op 21 Oktober 2017 zal terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen zal de Amerikaan Devin Clark zijn tegenstander zijn in de Light-Heavyweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Ergo Arena. Naar verwachting zal dit gevecht deel uit maken van de Main Card die avond.

Jan Blachowicz (MMA 19-7/UFC 2-4) kwam in 2014 met veel hype de UFC binnen. De KSW Kampioen nam het tijdens zijn debuut op tegen het Zweedse powerhouse Ilir Latifi. Blachowicz verraste veel mensen door Latifi voor eigen publiek via TKO vroeg in de eerste ronde te finishen. De Pool mocht een jaar later voor eigen publiek zijn kunsten vertonen tegen de Engelsman Jimi Manuwa. Manuwa was te sterk en won via Unanimous Decision. Eind 2015 werd Blachowicz gematcht met Corey Anderson. Anderson ondervond al snel dat Blachowicz niet comfortabel was op de grond, en controleerde Blachowicz het gehele gevecht. Twee judges scoorden het gevecht 30-25, dit wil zeggen dat men twee 10-8 rondes aan Anderson gaf. Tijdens het evenement in 2016 in Kroatië wist Blachowicz eindelijk weer een overwinning te pakken. In een zeer vermoeiend gevecht was de Pool beter dan thuisvechter Igor Pokrajac en won hij via Unanimous Decision. Tijdens zijn voorlaatste gevecht in September 2016 werd Blachowicz gekoppeld aan Alexander Gustafsson in Hamburg. Blachowicz had succes met zijn standup, maar ook Gustafsson wist de zwakte van Blachowicz te vinden : De Groundgame. Gustafsson haalde Blachowicz naar de grond en controleerde daar het gevecht om zodoende een Unanimous Decision af te dwingen. Eerder dit jaar vocht Blachowicz tegen Patrick Cummins. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Cummins die er met de Majority Decision vandoor ging. Voor Blachowicz lijkt inmiddels alarmfase 1 aangebroken binnen de UFC.

Devin Clark (MMA 8-1/UFC 2-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. De voormalig RFA kampioen kwam via de show ”Dana White : Lookin’ for a Fight” vorig jaar Juli de UFC binnen. Voor eigen publiek nam hij het op tegen Alex Nicholson. Clark leek aan de winnende hand, maar liep vlak voor het einde van de eerste ronde tegen een stoot op van Nicholson. Clark ging KO waardoor de man uit Sioux Falls nog even moest wachten op zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam tijdens de TUF 24 Finale in December 2016 tegen Joshua Stansbury. Clark won het gevecht via Unanimous Decision. Clark werd vervolgens in April dit jaar gematcht tegen Jake Collier. In de beste prestatie tot nog toe in de Octagon van Clark wist hij het hele gevecht te domineren en via Unanimous Decision zijn tweede overwinning in de Octagon te pakken. Clark traint inmiddels bij JacksonWink MMA en is de vast trainingspartner van UFC Light-Heavyweight Kampioen Jon Jones.

Comments are closed.

Translate »