breaking news

Polyana Viana vs. Mallory Martin toegevoegd aan UFC evenement op 13 februari 2021

October 15th, 2020 | by Marcel Dorff
Polyana Viana vs. Mallory Martin toegevoegd aan UFC evenement op 13 februari 2021
UFC
0

De Braziliaanse Polyana Viana maakt op 13 februari volgend jaar haar opwachting in de Octagon. Tijdens een UFC evenement op een nog later te bepalen locatie treft ze de Amerikaanse Mallory Martin in de Strawweight divisie. MMA Fighting wist de partij te melden. Wij kunnen het nieuws bevestigen.

Polyana Viana (MMA 11-4/UFC 2-3) werd eind 2017 toegevoegd aan de UFC Women’s Strawweight divisie. Viana begon haar MMA carrière in 2013. In het regionale Braziliaanse MMA circuit wist ze een record van 5-1 bij elkaar te vechten waarna de grote Braziliaanse organisatie Jungle Fight aanklopte. In haar tweede gevecht voor die organisatie pakte Viana al de Strawweight titel. Die titel verdedigde ze eenmaal. Vervolgens werd nog een gevecht gewonnen in de WOCS organisatie. Hierna tekende Viana bij de UFC. Met een winstreak van vijf gevechten trad ze in Februari 2018 tijdens UFC Belem aan tegen Maia Stevenson. Viana was de bovenliggende partij en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde haar UFC debuut. Deze lijn kon ze echter niet voortzetten in haar gevecht in Augustus 2018 tegen JJ Aldrich. Aldrich won via Unanimous Decision. Viana kwam vervolgens wereldwijd in het nieuws dat ze iemand die haar probeerde te bestelen lens had geslagen in Brazilië. Een paar maanden later keerde ze terug in de Octagon tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Hannah Cifers. Cifers won het gevecht via een enigszins controversiële Split Decision. Viana ging vervolgens in verband met een short notice gevecht een gewichtsklasse omhoog. In Augustus 2019 werd voor de derde achtereenvolgende keer verloren, ditmaal van Veronica Macedo via Armbar Submission in de eerste ronde. Viana werd vervolgens in Maart 2020 gematcht tegen Emily Whitmire tijdens UFC 248 in Las Vegas. Echter werd het gevecht enkele uren voor het evenement van start ging gecanceld nadat Whitmire in verband met medische redenen van het evenement werd gehaald. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland in Augustus 2020. Viana won vroeg in de eerste ronde via Armbar Submission en brak haar losing streak van drie gevechten.

Embed from Getty Images

Mallory Martin (MMA 7-3/UFC 1-1) maakte na een amateur carrière van twee jaar in 2016 haar debuut bij de professionals. Martin won haar MMA debuut tegen Heqin Lin, maar zag vervolgens twee partijen verloren gaan tegen respectievelijk Sunna Ranveig Davidsdottir en Maycee Barber. Echter wist Martin vervolgens een stijgende lijn te pakken en met drie voortijdige overwinningen bij de LFA en Invicta FC organisaties een kans af te dwingen een UFC contract in de wacht te slepen tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Martin vocht sterk en won haar partij van de Italiaanse Micol Di Segni via Unanimous Decision. Echter liet Dana White weten dat hij Martin nog te onervaren vond om haar te contracteren. Hierdoor keerde Martin in November 2019 terug bij de Invicta FC organisatie tegen Cynthia Arceo. Martin won wederom en mocht vervolgens alsnog haar UFC debuut maken in December 2019 tegen Virna Jandiroba. Martin verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Martin wist uiteindelijk in Augustus 2020 wel haar eerste overwinning in de Octagon te pakken. Via Rear Naked Choke Submission werd Hannah Cifers verslagen. Martin kreeg de Performance of the Night bonus voor de overwinning.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »