breaking news

Politie onderzoekt naar matchfixing tijdens UFC: Zuid-Korea

April 20th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Politie onderzoekt naar matchfixing tijdens UFC: Zuid-Korea
UFC
0

Meerdere rapporten wijzen de UFC op wedstrijdmanipulatie tijdes UFC Fight Night 79 in Seoul, Zuid-Korea. Er wordt zelfs zoveel over gesproken dat er een politie onderzoek is gestart. Er wordt vooral gesproken over de partij tussen Tae Hyun Bang en Leo Kuntz. Echter worden er geen namen genoemd in het onderzoek.

Op 28 november 2015 was het aan Zuid-Korea om de wereldberoemde Octagon te ontvangen en het publiek in de Olympic Gymnastics Arena te vermaken op een avond vol Mixed Martial Arts. Het main event is verzorgd door Benson Henderson en Jorge Masvidal en het co-main event door Dong Hyun Kim en Dominic Waters.

Leo Kuntz was de underdog in de aanloop naar het evenement toe. Maar in een korte tijd vonden er zeer grote veranderingen plaats bij de weddenschappen van de wedstrijd. Kuntz steeg naar een 4-naar-1 favoriet in slechts twee uur tijd. Dit zijn zeer extreme veranderingen die normaal niet gebeuren.
Uiteindelijk was het aan Tae Hyun Bang om de jury te overtuigen de sterkste te zijn. hij won de partij met een split decision (28-29, 29-28, 29-28). Dat betekend dat er iemand zeer veel geld heeft verloren of dat deze persoon (of personen) simpelweg een slechte keuze hebben gemaakt in het weddenschap venster.

Deze hele situatie is voor de lokale wetshandhaving serieus genoeg om er een onderzoek over te starten. Wanneer er een ‘official statement’ uitgeschreven wordt, is nog onbekend.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie.

Comments are closed.

Translate »