breaking news

Poging 2: Matt Schnell vs. Tyson Nam toegevoegd aan UFC evenement op 19 december

October 25th, 2020 | by Marcel Dorff
Poging 2: Matt Schnell vs. Tyson Nam toegevoegd aan UFC evenement op 19 december
UFC
0

De UFC gaat een tweede poging ondernemen om het Flyweight gevecht tussen Matt Schnell en Tyson Nam plaats te laten vinden. Beide mannen zouden in eerste instantie vorige maand tegen elkaar vechten. Echter had Schnell problemen met het maken van zijn gewicht en ging hij “out” backstage. Hierdoor werd de partij gecanceld. MMA Junkie meldt nu dat beide mannen elkaar zullen treffen op 19 december in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Matt Schnell (MMA 14-5/UFC 4-3) komt uit voor American Top Team. Hij was de oud Interim Legacy FC kampioen. Schnell kwam via TUF 24 de UFC binnen, maar haalde niet de finale. De sterke Schnell werd uitgeschakeld door de latere winnaar Timothy Elliott. Hierdoor kon hij op short notice invallen tegen Rob Font tijdens dezelfde TUF 24 Finale. Schnell was een maatje te klein voor Font en verloor via TKO in de eerste ronde. Begin 2017 kreeg Schnell kans op revanche tegen de sterke Team Alpha Male vechter Hector Sandoval. Sandoval pakte echter snel in de eerste ronde via een slam en stoten op de grond de KO overwinning. Uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht voor de Amerikaan. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 pakte Schnell zijn eerste overwinning in de Octagon door de Mexicaan Marco Beltran via Unanimous Decision te verslaan. Daar wist hij in Juni 2018 een tweede overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Singapore werd via Split Decision de Japanner Naoki Inoue verslagen. Schnell keerde hierna terug in de Bantamweight divisie en maakte in Maart 2019 zijn opwachting in Wichita tegen Louis Smolka. Schnell wist in de eerste ronde via Triangle Choke Submission het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Schnell keerde vervolgens in Augustus 2019 weer terug in de Flyweight divisie om het op te nemen tegen Jordan Espinosa. Schnell won in de eerste ronde via Triangle Choke Submission. Schnell werd vervolgens in December 2019 gekoppeld aan de Braziliaan Alexandre Pantoja. Pantoja brak de winstreak van vier gevechten van Schnell via een KO in de eerste ronde. Schnell zou vervolgens in September 2020 vechten tegen Tyson Nam. Echter had hij problemen met het behalen van het streefgewicht en werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Tyson Nam (MMA 20-11-1/UFC 2-2-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die al in 2006 zijn debuut maakte in het Pro-MMA. Nam vocht in zijn beginjaren vooral in Hawaiiaanse shows en wist daar een record op te bouwen van 11-4. Nam zou vervolgens internationale bekendheid verwerven door tijdens een gevecht voor Shooto Brasil de op dat moment Bellator MMA kampioen Eduardo Dantas in de eerste ronde via KO te stoppen. Nam tekende vervolgens bij World Series of Fighting, maar had een zeer slechte periode met vier verliespartijen achter elkaar. Nam keerde terug naar Hawaii waar hij zijn imago weer wist op te poetsen. Vervolgens kreeg Nam de kans om het op te nemen tegen voormalig UFC titeluitdager Ali Bagautinov tijdens een Fight Nights Global evenement in April 2017. Nam wist Bagautinov in de laatste seconde van het gevecht via een Headkick KO te stoppen en zorgde daarmee wederom voor een grote verrassing. Na vervolgens ook Rizvan Abuev in de eerste ronde KO geslagen te hebben moch Nam het opnemen tegen Zhalgas Zhumagulov. Nam verloor de partij na vijf rondes via Unanimous Decision. Nam keerde terug naar Hawaii en zette de X-1 titel op zijn naam. Nam maakte vervolgens op short notice in September 2019 zijn UFC debuut tegen Sergio Pettis in Mexico City. Nam verloor de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Nam kon hij ook in Februari 2020 niet zijn eerste UFC overwinning pakken. In een competitief gevecht werd tijdens UFC Auckland verloren van Kai Kara-France via Unanimous Decision. Nam werd vervolgens gematcht tegen Ryan Benoit in Juni 2020. Echter trok Benoit zich terug en werd nieuwkomer Zarrukh Adashev de nieuwe tegenstander. Nam won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en verdiende daarmee eveneens de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Nam zijn gewenste tegenstander Matt Schnell tegenover zich krijgen in September 2020. Echter had Schnell problemen met het behalen van het streefgewicht en werd de partij niet gevochten. Nam zou vervolgens een week later zijn opwachting maken tegen nieuwkomer Jerome Rivera. Nam won de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »