breaking news

Poging 2 : Alex Caceres vs. Wang Guan tijdens UFC Shanghai

October 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Featherweightgevecht tussen TUF 12 veteraan Alex Cáceres en de Chinese nieuwkomer Wang Guan staat gepland voor UFC Fight Night 122 in Shanghai, China. Dit wist The Fight Nation bekend te maken. Beide mannen stonden in Juni ook al tegen elkaar gepland tijdens een UFC Fight Night in Singapore. Echter raakte Guan toen geblesseerd waardoor Caceres het opnam tegen Rolando Dy. Nu zal het gevecht alsnog plaatsvinden, en wel in de Octagon van de Mercedes-Benz Arena op 25 November 2017 tijdens de Preliminary Card.

Alex Caceres (MMA 13-10-0-1/UFC 8-8-0-1) kwam voor het eerst in beeld tijdens het twaalfde seizoen van The Ultimate Fighter. Met zijn onorthodoxe maar flamboyante stijl was ”Bruce Leeroy” meteen een publiekslieveling. Caceres versloeg in de eliminatieronde Jeff Lentz, maar verloor in de kwartfinale van de latere finalist Michael Johnson. Caceres maakte vervolgens in 2011 zijn officiële debuut voor de UFC, maar verloor zowel in zijn debuut als het gevecht erna via Submission. Caceres stond op het randje van de afgrond, maar beloofde beterschap en verhuisde van de Featherweight naar de Bantamweight divisie. Daar behaalde Caceres via Unanimous Decision eind 2011 zijn eerste UFC overwinning tegen voormalig WEC Kampioen Cole Escovedo. Vervolgens zou Caceres in zes gevechten er viermaal met de winst vandoor gaan. Dat had 6 uit 6 kunnen zijn als Caceres geen twee punten in mindering had gekregen tegen Edwin Figueroa, en als hij niet gepakt was voor marihuana gebruik na zijn gevecht tegen Kyung Ho Kang. Tijdens zijn laatste gevecht van deze zes gevechten kreeg Caceres de Fight of the Night en de Submission of the Night bonus. Caceres versloeg hiervoor Sergio Pettis via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgden drie verliespartijen tegen Urijah Faber, Masenori Kanehara en Francisco Rivera. Caceres leek weer met zijn hoofd op het hakblok te liggen, maar kwam opnieuw sterk terug. Zowel Masio Fullen en Cole Miller werden duidelijk via Unanimous Decision verslagen. Door deze twee overwinningen kreeg ”Bruce Leeroy” zijn eerste Main Event in de UFC aangeboden tegen de Mexicaanse superster in wording Yaír Rodríguez. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Rodríguez die via Split Decision aan het langste eind wist te trekken. Begin dit jaar mocht Caceres het opnemen tegen Jason Knight. Knight bleek te sterk voor ”Bruce Leeroy” en finishte hem via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Caceres zou het vervolgens opnemen tegen Wang Guan in Singapore, maar door een blessure van de Chinees kreeg ”Bruce Leeroy” de Filipijn Rolando Dy tegenover zich. Dy gaf goede tegenstand, maar mocht in verband met een blessure aan zijn oog niet verder vechten na de tweede ronde waardoor de overwinning naar Caceres ging.

Wang Guan (MMA 19-1-1/UFC 0-0-0) traint bij American Kickboxing Academy Thailand. De Chinees heeft een winstreak van vijf gevechten en is de huidige Ranik Ultimate Fighting Federation (RUFF) Kampioen. ”The Dongbei Tiger” heeft elf van zijn negentien gevechten gewonnen via (T)KO. Guan wordt in China gezien als een groot talent, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij zijn UFC debuut. Het debuut moest hij dus in Juni in verband met een blessure uitstellen, echter is de originele match-up opnieuw ingepland en mag Guan nu zelfs in zijn thuisland zijn debuut maken.

Translate »