breaking news

Pieter Buist wint met split decision van Eduard Folayang tijdens ONE Fire & Fury

January 31st, 2020 | by Lennart Van Arendonk
Pieter Buist wint met split decision van Eduard Folayang tijdens ONE Fire & Fury
ONE Championship
0

Vandaag organiseerde ONE: Championship voor de eerste keer van het jaar een evenement in Manilla, Filipijnen. Onder de naam Fire & Fury gaven ze het podium aan atleten als Danny Kingad, Xie Wei, Kwon Won II en Momotaro. Uiteindelijk stond er een Strawweight titelgevecht in de agenda tussen Joshua Pacio en Alex Silva. Het Nederlandse publiek schakelde vooral in om te kijken naar de Pieter Buist. Deze Bredanaar stond ingeroosterd tegen de Aziatische superster Eduard ‘Landslide’ Folayang.

Al tijdens de openingsceremonie werd duidelijk dat Eduard Folayang een geliefde man is bij het Filipijnse thuispubliek. Folayang is enorm populair en is het gezicht van de promotie en de Filipijnse vechtsportwereld. Ook word hij gezien als een zeer grote inspiratiebron. Wel kreeg de Nederlandse Pieter Buist het applaus en respect dat hij verdient.

Onder begeleiding van Brandon Vera en Lenne Hardt werd de World Fighting League MMA kampioen naar de kooi geroepen. Met een overwinningsreeks van 7 gevechten stapte de 31-jarige Buist de kooi binnen om te strijden voor de winst.

Na het klinken van de bel begon het gevecht en doken beide mannen naar het midden van het wedstrijdveld. Hier opende Folayang met een paar lowkicks om vervolgens zijn afstand te zoeken. Ook Buist plaatste verschillende trappen om punten te scoren. Helaas verstoorde Folayang het ritme met een trap naar het kruis. Echter kwam Buist sterk terug met een hoge trap. Hij volgde met een submission poging maar wist de verdediging van Folayang niet te doorbreken. Hierdoor ging het gevecht naar de canvas en wist Folayang sterke controle te houden. Na het grond, een clinch en staande gevecht, gaat de eerste ronde de boeken in als een groot spektakel.

In de tweede ronde kreeg het publiek opnieuw waar voor het geld. Zo kwamen beide mannen link uit de hoek en kwam er een groot techniek pakket voorbij. Na het spel in de clinch kwam er opnieuw een grondgevecht. Ook ditmaal was Folayang de bovenste vechter zoekend naar de winst. Echter toonde buist een schitterende grondspel en vocht voor een submission. Uiteindelijk wist Folayang deze te verdedigen en kwam opnieuw terug in zijn positie. Laat in de tweede ronde wist Buist zijn positie te verbeterend en maakte een mooi draai naar top positie.

In de derde ronde gaven Folayang en Buist opnieuw vol gas. Opnieuw plaatste Buist een scherpe hoge trap met een submission poging als gevolg. Hier wist Folayang te ontsnappen en vervolgde het gevecht in de clinch. Uiteindelijk bleef Buist met zijn linke trappen zoeken naar de knock-out. Met nog een kort grondgevecht klonk de eindbel.

Uiteindelijk weest scheidsrechter Kemp Cheng, Pieter Buist aan als winnaar.

Bekijk hier ONE Championship: FIRE & FURY:

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »