breaking news

Pieter Buist wil invallen voor geblesseerde Nick Hein

August 22nd, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Pieter Buist wil invallen voor geblesseerde Nick Hein
UFC
0

De Duitse MMA vechter Nick Hein is geblesseerd geraakt en zal niet kunnen vechten tijdens UFC Rotterdam op 2 september 2017. De aard van de blessure is op dit moment niet duidelijk. De UFC zoekt een vervanger voor Nick Hein in de Featherweight divisie, al zou Lightweight of een Catchweight gevecht in verband met het tijdsgebrek ook een optie kunnen zijn.

Na de bekendmaking van dit nieuws liet de Nederlandse Pieter Buist van zich horen.

https://twitter.com/rpd_88/status/899861765240041472

Buist begon zijn vechtsport carrière bij het Thaiboksen. Bij zijn voormalige trainer Kees Bezems slaagde hij er in om het niveau van een A-vechter te behalen. Maar al sinds zijn eerste partij in 2005 leek er altijd wat te missen. In 2012 stapte hij voor de eerste keer de ring in om een MMA partij te vechten tegen Bart Steltenpool. Onder toezicht van de organisatie BoW 10 van Bob Schreiber, eindigde de wedstrijd in een Draw. Een prestatie dat werd gevolgd met een win tijdens Shaolin Ryu – Fight Club Den Haag op 8 juli 2012.

Nu enkele jaren later slaagde Buist er in om de Europese kampioen te verslaan. Tijdens FCDH – Fight Club Den Haag verloeg hij Raymond Jarman met een technische knock-out en kreeg vervolgens de titel om zijn middel gebonden. Buist kent een record van 11-4 en is de tweevoudige FIMAC EU 170lb kampioen.

Pieter Buist wint van Jose Vava Kikumbi tijdens World Fighting League MMA.

Aan de andere kant van de kooi zou de Russische Magomedsharipov komen te staan. Zabit Magomedsharipov (MMA 12-1/UFC 0-0) is 26 jaar en maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Wil jij gratis naar UFC: Rotterdam? Doe dan mee aan onze winactie!

Comments are closed.

Translate »