breaking news

Pieter Buist is klaar voor Real Fighters AN2R

November 21st, 2016 | by Lennart Van Arendonk
Pieter Buist is klaar voor Real Fighters AN2R
Real Fighters
0

Op 27 november organiseert Real Fighters het evenement A Night 2 Remember in de Dukok Arena van Hilversum. Op deze avond zal onder andere de professionele MMA vechter Pieter ‘The Archangel’ Buist in actie komen om te strijden tegen Suliman Abdeselam. Het gevecht is georganiseerd op een gewicht van 70 kilogram en wordt mogelijk gevochten in drie rondes van vijf minuten.

De Bredanaar Pieter Buist is een 28-jarige MMA vechter met een professioneel record van zeven win partijen en vier verliespartijen. Recent reisde hij nog af naar Jinan, Shandong, China om te vechten voor de Aziatische vechtsportorganisatie Kunlun Fights. Buist heeft onder andere gevochten in Duitsland en België.

Buist begon zijn vechtsport carrière bij het Thaiboksen. Bij zijn voormalige trainer Kees Bezems slaagde hij er in om het niveau van een A-vechter te behalen. Maar al sinds zijn eerste partij in 2005 leek er altijd wat te missen. In 2012 stapte hij voor de eerste keer de ring in om een MMA partij te vechten tegen Bart Steltenpool. Onder toezicht van de organisatie BoW 10 van Bob Schreiber, eindigde de wedstrijd in een Draw. Een prestatie dat werd gevolgd met een win tijdens Shaolin Ryu – Fight Club Den Haag op 8 juli 2012.

Nu enkele jaren later slaagde Buist er in om de Europese kampioen te verslaan. Tijdens FCDH – Fight Club Den Haag verloeg hij Raymond Jarman met een technische knock-out en kreeg vervolgens de titel om zijn middel gebonden.

Het is aan Pieter Buist om op 27 november alles te geven om zijn partij te winnen van de sterke Suliman Abdeselam. Hij komt uit voor Team Souwer. Houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie over dit gevecht!

rf

Leave a Reply

Translate »