breaking news

Philipe Lins treft Azamat Murzakanov tijdens UFC evenement op 4 december

November 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Philipe Lins treft Azamat Murzakanov tijdens UFC evenement op 4 december
UFC
0

Philipe Lins maakt op 4 december aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de ongeslagen Azamat Murzakanov in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX tijdens UFC on ESPN 31 in Las Vegas. Vestnik MMA meldde de partij.

Philipe Lins (MMA 14-5/UFC 0-2) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2005. Lins vocht vooral in het Braziliaanse MMA circuit waar hij furore wist te maken met zeven overwinningen in evenveel optredens. Dit trok de aandacht van Bellator MMA. De organisatie contracteerde de Braziliaan in 2014. Na twee succesvolle eerste gevechten ging het echter mis in drie van de daarop volgende vier gevechten. Hierdoor verliet Lins de organisatie in 2017 en tekende hij in 2018 bij de PFL organisatie. Lins deed mee aan het 1 miljoen dollar toernooi van de organisatie. De Braziliaan wist achtereenvolgens Alex Nicholson, Caio Alencar en Jared Rosholt te finishen en hiermee een plek in de finale veilig te stellen. Lins versloeg in de finale Josh Copeland en pakte zowel de miljoen dollar als de PFL Heavyweight titel. Vervolgens maakte hij de overstap naar de UFC en debuteerde Lins tegen Andrei Arlovski in Mei 2020. Lins verloor de partij na een goede eerste ronde via Unanimous Decision. Lins zou vervolgens een maand later al terugkeren in de Octagon tegen Tanner Boser. De Braziliaan ging zwaar KO in de eerste ronde. Lins zou vervolgens vijf maanden later vechten tegen Don’Tale Mayes, maar raakte geblesseerd en vocht niet. Vervolgens werd een partij tegen Ben Rothwell driemaal opnieuw ingepland. Driemaal moest Lins om verschillende redenen afzeggen. In November 2021 zou Lins vechten tegen Ovince St.Preux. Echter was het ditmaal St.Preux die geblesseerd raakte en zich terug trok.

Embed from Getty Images

Azamat Murzakanov (MMA 10-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die zijn debuut maakte in 2010. Echter vocht hij vervolgens liefst vijf jaar niet. In 2015 keerde hij terug en pakte hij overwinning tegen onder meer Alexey Sidorenko en Andre Muniz. Met een 7-0 record tekende Murzakanov in 2017 bij de UFC. Murzakanov zou zijn debuut maken tegen Joachim Christensen, maar raakte geblesseerd. Vervolgens testte Murzakanov positief voor verboden middelen en werd twee jaar geschorst door USADA. Hierdoor liet de UFC hem gaan. Murzakanov vocht vervolgens bij Brave CF in het Open Weight toernooi. Daar werd gewonnen van Guto Inocente en in de finale van Mohammad Fakhreddine waardoor Murzakanov de titel won. Murzakanov kreeg tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series vervolgens een tweede kans bij de UFC. Murzakanov greep die kans via KO in de eerste ronde tegen de Braziliaan Matheus Scheffel. Dana White kwam gelijk over de brug met een contract. Murzakanov zou zijn debuut maken in de UFC in November 2021. Echter trok tegenstander Marcin Prachnio zich terug en werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »