breaking news

Phil Hawes treft Kyle Daukaus tijdens UFC evenement op 8 mei

April 17th, 2021 | by Redactie
Phil Hawes treft Kyle Daukaus tijdens UFC evenement op 8 mei
UFC
0

Phil Hawes keert na twee overwinningen in zijn eerste twee partijen voor de UFC terug in de Octagon. In de Middleweight divisie treft hij voormalig CFFC kampioen Kyle Daukaus. Beide vechters treffen elkaar op 8 mei op een nog later bekend te maken locatie. MMA Fighting wist de partij te melden.

Phil Hawes (MMA 10-2/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2014. Hawes werd in zijn beginperiode veel vergeleken met trainingspartner Jon Jones waardoor er vaak erg hoge verwachtingen waren. Met een 3-0 record deed Hawes mee aan The Ultimate Fighter 23. Hawes verloor in het eliminatie gevecht om het huis in te komen van latere winnaar Andrew Sanchez. Na vervolgens een van zijn twee partijen bij de WSOF organisatie gewonnen te hebben kreeg Hawes de kans om tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Echter verloor Hawes via TKO in de tweede ronde van Julian Marquez. Hawes vocht vervolgens een losse partij voor Bellator MMA en twee partijen voor Brave CF. Alle drie de gevechten werden gewonnen. Hawes kreeg vervolgens een derde kans van de UFC tijdens het vierde seizoen van de DWCS. Tegenstander was de Rus Khadzhimurat Bestaev. Hawes won het gevecht via TKO in de eerste ronde en kreeg eindelijk zijn UFC contract. Hawes debuteerde in Oktober 2020 voor de UFC. Via KO in de eerste ronde versloeg hij Jacob Malkoun. Hawes kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Hawes wist deze overwinning in Februari 2021 een goed vervolg te geven via een Majority Decision overwinning tegen Nassourdine Imavov.

Embed from Getty Images

Kyle Daukaus (MMA 10-1/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2017. Daukaus had in de periode tussen 2011 en 2016 in het amateurcircuit gevochten. Daukaus imponeerde in zijn eerste vier partijen met evenveel Submission overwinningen. Daukaus vocht vervolgens een partij voor de Ring of Combat organisatie die eveneens in een Submission overwinning werd omgezet. Vervolgens tekende Daukaus bij de CFFC organisatie en mocht hij in zijn debuut meteen voor de titel vechten tegen UFC veteraan Jonavin Webb. Daukaus won de partij via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde en was de nieuwe kampioen. Daukaus deed vervolgens mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Daukaus won zijn partij via Unanimous Decision tegen Michael Lombardo. Echter was Dana White niet onder de indruk en bleef Daukaus zonder contract. Daukaus keerde terug bij de CFFC organisatie waar hij tweemaal zijn titel verdedigde tegen respectievelijk Stephen Regman en Nolan Norwood. Daukaus maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut in Juni 2020 tegen Brendan Allen. Daukaus verloor in een competitief gevecht voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Echter wist Daukaus vijf maanden later wel zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Dustin Stoltzfus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »