breaking news

Peter Barrett vs. Steve Garcia Jr. toegevoegd aan UFC evenement op 8 augustus

July 3rd, 2020 | by Redactie
Peter Barrett vs. Steve Garcia Jr. toegevoegd aan UFC evenement op 8 augustus
UFC
0

Peter Barrett gaat zijn UFC debuut maken. Barrett die zijn contract won via de DWCS gaat het opnemen tegen Steve Garcia Jr. tijdens een UFC evenement dat plaats zal vinden op 8 augustus aanstaande. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie. De locatie is nog niet officieel al lijkt dit het UFC APEX in Las Vegas te gaan worden. Het gevecht werd gemeld door MMA Junkie.

Peter Barrett (MMA 11-3/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor het bekende Team Sityodtong in Boston, Massachusetts. “Slippery Pete” begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Barrett vocht vooral in de EastCoast scene van het MMA. Zo wist hij een record bij elkaar te vechten van acht overwinningen in evenveel optredens. Vervolgens had Barrett een slechte periode en won hij slechts een van in totaal vier partijen. Barrett zou vervolgens een contract voor een gevecht tekenen bij Bellator MMA. Echter bleef zijn debuut uit nadat tegenstander Blair Tugman werd gepakt op verboden middelen. Barrett keerde vervolgens in Juni 2019 terug bij Cage Titans. Barrett versloeg Zach DiSabatino via TKO en werd door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Barrett nam het op tegen de ongeslagen Zuid-Koreaan Sang Hoon Yoo. Yoo maakte het Barrett vooral in de eerste ronde erg moeilijk. Echter wist Barrett zich te herpakken en via Unanimous Decision de partij te winnen. Dana White gaf Barrett uiteindelijk een UFC contract. Barrett zou vervolgens in April 2020 zijn UFC debuut gaan maken tegen de Schot Danny Henry. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Steve Garcia Jr. (MMA 11-4/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2013. Garcia kreeg binnen zes maanden al een contract bij Bellator MMA. Daar wist de Amerikaan vijf van in totaal zeven partijen te winnen. Zo werden onder meer Shawn Bunch en Kin Moy verslagen. Verloren werd er van Ricky Turcios en voormalig kampioen Joe Warren. Garcia vocht vervolgens driemaal op een evenement van zijn gym JacksonWink MMA. Garcia won tweemaal en pakte tegen Abel Cullum de titel. Vervolgens deed Garcia mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Garcia imponeerde met een overwinning in de eerste ronde via TKO tegen Desmond Torres. Dana White was echter die avond niet erg royaal met UFC contracten waardoor Garcia naast een contract greep. Garcia vocht vervolgens voor de LFA organisatie tegen Jose Mariscal. Mariscal werd via KO in de tweede ronde verslagen. Dit zou Garcia in April 2020 een titelgevecht opleveren, echter kwam de UFC nu alsnog voorbij waardoor hij bij de UFC heeft tekende. Garcia maakte op short notice in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen Luis Peña. Garcia verloor via Unanimous Decision. Garcia pakte het gevecht aan in de Lightweight divisie, maar zal zijn UFC carrière vervolgen in de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »