breaking news

Persconferentie UFC 202 vroeg afgekapt door akkefietje tussen Conor en Nate

August 18th, 2016 | by Stefan Van Erp

Gisterenavond (Nederlandse tijd) stond de persconferentie gepland voor UFC 202 Nate Diaz vs Conor McGregor. 

De persconferentie begon traditioneel te laat en toen men eenmaal begonnen was viel het al snel op dat Conor er nog niet was. Toen een journalist vroeg waarom Conor te laat was reageerde een duidelijk geïrriteerde Dana White dat het tijd wordt dat Conor andermans tijd gaat respecteren. Nate Diaz, die wel op tijd aanwezig was, gaf aan dat hij het onbeschoft vond gevolgd door een veelzeggende glimlach.

Uiteindelijk 10 minuten nadat de persconferentie begonnen was maakte Conor zijn entree. Op de vraag waarom hij te laat was gaf Conor aan dat hij dacht dat het een half uur later zou beginnen en dat het verkeer in Las Vegas een drama is. Daarna antwoordde McGregor op een aantal vragen over het gevecht toen Nate Diaz opeens opstond en wegliep. Volgens ingewijden was dit na een seintje van zijn broer Nick. Diaz stak beide middelvingers op richting Conor gevolgd door een aantal krachttermen.

Diaz liep richting zijn crew waarna hij een flesje water richting Conor gooide. McGregor stond op en gooide alles wat voor handen lag richting Nate en zijn crew. Er ontstond een hoop consternatie en Dana brak de persconferentie af met een excuses richting de aanwezigen.

Op internet circuleerden verhalen dat het in scene was gezet om de kaartverkoop te stimuleren. De vraag is of dit zo is getuige het feit dat de UFC in alle consternatie  per abuis een reclamespot liet lopen van de partij tussen Overeem en Arlovski op UFC Fightnight in Rotterdam.

Leave a Reply

Translate »