breaking news

Pedro Munhoz treft Damian Stasiak tijdens UFC Stockholm

March 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de Poolse MMA journalist Artur Mazur bekend gemaakt dat zijn landgenoot Damian Stasiak het tijdens UFC Fight Night 109 in Stockholm, Zweden zal opnemen tegen de Braziliaan Pedro Munhoz. Beide Bantamweights zullen op 28 Mei 2017 de degens kruisen in de Ericsson Globe. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Preliminary Card.

Pedro Munhoz (MMA 13-2-0-1/UFC 3-2-0-1) kwam in 2014 als RFA Kampioen de UFC binnen. De Braziliaan deed dat met een ongeslagen record van 10-0. De UFC liet hem meteen vechten tegen topcontender Raphael Assuncao. Dit kwam omdat Munhoz een late replacement was voor de geblesseerde Francisco Rivera. Munhoz hield het drie rondes vol, maar kon niet voorkomen dat Assuncao ervandoor ging met de Unanimous Decision win. Drie maanden later al vocht Munhoz opnieuw in de UFC. Ditmaal was Matt Hobar de tegenstander. Munhoz was duidelijk een maatje te groot voor Hobar en finishte de Amerikaan snel in de eerste ronde via TKO. Nadat in Oktober 2014 Jerrod Sanders binnen 40 seconden werd gefinisht via Guillotine Choke Submission leek de Top 15 in zicht voor Munhoz. Echter bleek uit een dopingtest dat de Braziliaan verhoogde testosterongehaltes in zijn bloed had. De Braziliaan ging in beroep, maar kreeg een schorsing van een jaar en zijn overwinning tegen Sanders werd omgezet in een No-Contest. Ruim een jaar later keerde Munhoz terug in Brazilië om het op te nemen tegen Jimmie Rivera. In een zeer gelijkwaardige en attractieve partij wist Rivera in Brazilië via Split Decision de overwinning te pakken. Munhoz wist dat hij zijn partij hierna moest winnen om enigszins in de picture te blijven voor een Top 15 ranking. Munhoz deed dit tijdens International Fight Week 2016 tegen de Hawaiïaan Russell Doane. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde pakte Munhoz de overwinning en ook de Performance of the Night bonus. Dit kunstukje herhaalde hij een paar maanden later tegen Justin Scoggins in Brazilië. Scoggins domineerde de eerste ronde, maar maakte een fout vroeg in de tweede ronde waardoor Munhoz de Guillotine Choke kon aanzetten en finishen. Munhoz pakte opnieuw de Performance of the Night bonus en vestigde zich in de Top 15 van de divisie.

Damian Stasiak (MMA 10-3/UFC 2-1) is een Poolse Submission specialist die in 2015 een contract tekende bij de UFC. Stasiak debuteerde in Polen tegen de Amerikaan Yaotzin Meza. Meza bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Precies een jaar later in April 2016 vocht Stasiak zijn tweede partij voor de UFC tegen Filip Pejic. Stasiak was eind 2015 geblesseerd geraakt waardoor zijn partij in Mexico tegen Erik Perez niet doorging. Hierdoor zat er een jaar tussen zijn eerste twee UFC gevechten. Stasiak pakte in Zagreb tegen de Kroaat Pejic zijn eerste UFC overwinning. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde bedwong Stasiak zijn tegenstander. In Oktober 2016 moest Stasiak opnieuw voor vijandig publiek vechten tegen de Engelsman Davey Grant in Manchester. Grant domineerde de partij, maar maakte laat in de derde partij een cruciale fout. Hierdoor wist Stasiak de Armbar Submission aan te zetten en dwong Grant tot aftikken.

Comments are closed.

Translate »