breaking news

Paul Felder hangt handschoenen aan de wilgen

May 23rd, 2021 | by Lennart Van Arendonk
Paul Felder hangt handschoenen aan de wilgen
UFC
0

Met drieëntwintig professionele partijen hangt Paul Felder zijn MMA handschoenen aan de wilgen. De Amerikaanse vechter combineerde zijn rol als wedstrijdvechter en presentator tot 14 november 2020 maar gaat zich nu focussen op één ding. Felder was voornamelijk actief op het canvas van de Ultimate Fighting Championship (UFC). Hij is bekend van Fight of the Night partijen tegen onder andere Rafael dos Anjos, Dan Hooker en Charles Oliveira.

Paul Felder was eigenlijk sinds zijn UFC debuut al een van de publiekslievelingen. De voormalig Cage Fury FC Kampioen kwam in 2014 met een 8-0 record de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut wist Felder de thuisfavoriet Jason Saggo via Split Decision te verslaan. Hierna volgde een spectaculaire Spinning Backfist KO tegen Danny Castillo, hetgene dat Felder de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens ging het twee keer mis voor Felder. Zo verloor hij in een Fight of the Night performance tegen Edson Barboza, en werd er ook verloren via Split Decision van Ross Pearson. In 2016 herpakte Felder zich weer door Daron Cruickshank laat in de derde ronde via Rear Naked Choke te stoppen, en ook vervolgens Joshua Burkman via Unanimous Decision te verslaan. In zijn gevecht in September 2016 ging het mis. Francisco Trinaldo wist een grote snee boven het oog van Felder te openen, waardoor de dokter zichzelf genoodzaakt zag het gevecht voortijdig te stoppen. Felder revancheerde zich begin 2017 in Canada. Daar wist hij Alessandro Ricci via KO in de eerste ronde te finishen. Dit leverde Felder de Performance of the Night bonus op. Felder maakte vervolgens zijn opwachting in Schotland in Juli 2017 tegen de Schot Stevie Ray. Felder wist Ray in de eerste ronde via Ground and Pound ellenbogen KO te slaan en de Performance of the Night bonus wederom in ontvangst te nemen. Vervolgens zou Felder tijdens UFC 218 vechten tegen Al Iaquinta. Echter raakte de New Yorker geblesseerd, en werd vervangen door Charles Oliveira. Na een heel moeilijke eerste ronde was het uiteindelijk toch Felder die via TKO in de tweede ronde de overwinning wist te pakken.

Felder werd vervolgens wederom gematcht tegen Al Iaquinta. Echter ging het ditmaal wederom niet door omdat Iaquinta doorschoof naar het Main Event. Hierdoor zat Felder zonder tegenstander tijdens UFC 223 in April 2018. Felder werd vervolgens ingepland voor het Co-Main Event van UFC Boise tegen James Vick. Echter werd Vick verplaatst naar het Main Event van UFC Lincoln in Augustus 2018. Hierdoor zat Felder wederom zonder tegenstander. Geluk bij een ongeluk raakte Yancy Medeiros geblesseerd en dat maakte de weg vrij voor Felder om het op te gaan nemen tegen Mike Perry tijdens UFC 226 in Las Vegas. De partij werd in de Welterweight divisie gevochten. Perry bleek uiteindelijk via Split Decision te sterk voor Felder. Felder keerde vervolgens tijdens UFC Phoenix terug in de Lightweight divisie tegen James Vick. Felder vocht sterk en won (ondanks een klaplong in de derde ronde) via Unanimous Decision. Felder kreeg vervolgens in September 2019 kans een oude rekening te effenen. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi nam Felder het op tegen Edson Barboza. Felder verloor in 2015 van de Braziliaan echter waren ditmaal de rollen omgedraaid. Felder won via een enigszins controversiële Split Decision. Vervolgens vocht Felder in Februari 2020 tijdens het Main Event van UFC Auckland tegen Daniel Hooker. In een gevecht dat werd bekroond met de Fight of the Night bonus verloor Felder via Split Decision. Felder zou vervolgens een short notice partij aannemen tegen Rafael Dos Anjos in November 2020. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Felder via Split Decision. Felder besloot zojuist zijn actieve carrière te beëindigen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »