breaking news

Paul Felder & Gilbert Burns ontmoeten elkaar in Brooklyn

December 20th, 2016 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht maakte de UFC officieel bekend dat Paul Felder en Gilbert Burns het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 11 Februari 2017 in het Barclays Center.

Paul Felder (MMA 12-3/UFC 4-3) is eigenlijk sinds zijn UFC debuut al een van de publiekslievelingen. De voormalig Cage Fury FC Kampioen kwam in 2014 met een 9-0 record de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut wist Felder de thuisfavoriet Jason Saggo via Split Decision te verslaan. Hierna volgde in spectaculaire Spinning Backfist KO tegen Danny Castillo, hetgene dat Felder de Performance of the Night bonus opleverde. Vervolgens ging het twee keer mis voor Felder. Zo verloor hij in een Fight of the Night performance tegen Edson Barboza, en werd er ook verloren via Split Decision van Ross Pearson. In 2016 herpakte Felder zich weer door Daron Cruickshank laat in de derde ronde via Rear Naked Choke te stoppen, en ook vervolgens Joshua Burkman via Unanimous Decision te verslaan. In zijn laatste gevecht in September van dit jaar ging het mis. Francisco Trinaldo wist een grote snee boven het ook van Felder te openen, waardoor de dokter zichzelf genoodzaakt zag het gevecht voortijdig te stoppen.

Gilbert Burns (MMA 12-2/UFC 4-2) wordt door zijn eigen team (The Blackzilians) gezien als het grootste BJJ talent dat er rondloopt. Burns kwam met een 8-0 record in 2014 de UFC binnen. De Braziliaan wist zijn debuut voor de organisatie in winst om te zetten via Unanimous Decision tegen Andreas Stahl. Na overwinningen beiden via Armbar Submission tegen Christos Giagos en Alex Oliveira (beiden leverden de Performance of the Night bonus op) stond Burns tegen de sterke Rus Rashid Magomedov. Magomedov kende in Brazilië weinig problemen met Burns, en won alle drie de rondes waardoor hij Burns via Unanimous Decision zijn eerste nederlaag van zijn Pro-MMA carrière wist toe te brengen.  Afgelopen Juli tijdens International Fight Week revancheerde Burns zich voor zijn nederlaag. De Pool Lukasz Sajewski werd in de eerste ronde (opnieuw) via Armbar Submission gefinisht. In September stond Burns tegenover landgenoot Michel Prazeres. Prazeres domineerde volgens velen verrassend de partij, en bracht Burns nederlaag nummer twee toe.

pixlr_20161220030533385

Leave a Reply

Translate »