breaking news

Paul Daley vecht tegen Lorenz Larkin tijdens Bellator 183

July 25th, 2017 | by Marcel Dorff
Paul Daley vecht tegen Lorenz Larkin tijdens Bellator 183
Bellator MMA
0

Enkele ogenblikken geleden wist de altijd goed ingevoerde Engelse sportjournalist Gareth A.Davies bekend te maken dat de Engelsman Paul Daley op 23 September 2017 zijn terugkeer zal maken in de Bellator Cage. Daley zal het opnemen in de Welterweight divisie tegen de Amerikaan Lorenz Larkin. Beide mannen treffen elkaar in het SAP Center te San Jose, Californië. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card.

Paul Daley (MMA 39-15-2/Bellator 4-2-0) is een 33 jarige vechter uit Nottingham, Engeland. Daley besloot om naast zijn MMA carrière ook kickbokspartijen te vechten. Daar heeft hij inmiddels een record van 21 overwinningen en 3 verliespartijen opgebouwd. Ook in het MMA zet Daley zoden aan de dijk. Zo won hij 6 van zijn laatste 8 partijen waarvan hij er 5 voortijdig via KO of TKO besliste. Daley leed nederlagen tegen de huidige Welterweight Kampioen Douglas Lima, en tegen de #1 contender Rory MacDonald vrij recent voor eigen publiek.

Lorenz Larkin (MMA 18-6-0-1/Bellator 0-1-0-0) maakte vorige maand zijn Bellator MMA debuut. De van de UFC overgekomen Larkin is een van de grootste aanwinsten van Bellator de laatste tijd. Larkin werd bekend in de Strikeforce organisatie waar hij onder andere won van voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler (het gevecht was op Middleweight). Nadat de UFC de Strikeforce organisatie overnam kwam Larkin in de UFC terecht. Larkin vocht op Middleweight een record van 1-4 bij elkaar en leek ”gecut” te worden. Echter liet Larkin weten naar Welterweight te gaan waarna de UFC Larkin nog een kans gaf. Larkin greep die kans met beide handen aan en sloeg John Howard in de eerste ronde KO. Vervolgens won Larkin in een zeer spectaculair gevecht van de Argentijn Santiago Ponizinibbio. Larkin’s enige setback op Welterweight kwam tegen de Rus Albert Tumenov via een Split Decision verlies. Echter wist Larkin vorig jaar te winnen van Jorge Masvidal en Neil Magny waarna hij zijn contract voor de UFC had uitgevochten. Larkin voelde meer waardering bij Bellator MMA en tekende daar een contract. Larkin mocht tijdens zijn debuut meteen tegen de Welterweight Kampioen Douglas Lima vechten. Larkin kwam uiteindelijk te kort tegen de Braziliaan waardoor hij zijn Bellator debuut verloor via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »