breaking news

Paul Craig treft Gadzhimurad Antigulov op 25 juli in Abu Dhabi

July 2nd, 2020 | by Marcel Dorff
Paul Craig treft Gadzhimurad Antigulov op 25 juli in Abu Dhabi
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij in de Light-Heavyweight divisie toegevoegd aan de Fight Night card op 25 juli op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. De Schot Paul Craig komt in actie tegen de Dagestani Gadzhimurad Antigulov. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card.

Paul Craig (MMA 12-4-1/UFC 4-4-1) werd in 2016 aan de UFC Light-Heavyweight divisie toegevoegd. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Daarmee wist Craig de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Craig keerde vervolgens in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Glasgow vocht Craig voor eigen publiek tegen Khalil Rountree Jr. Rountree Jr. wist Craig laat in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zodoende Craig zijn tweede achtereenvolgende verlies toe te brengen. Craig werd vervolgens ingepland tegen UFC nieuwkomer Magomed Ankalaev tijdens UFC Londen in Maart 2018. In een van de grootste comebacks in UFC historie wist Craig in de allerlaatste seconde van het gevecht Ankalaev via een Triangle Choke Submission tot aftikken te dwingen. Craig werd het volledige gevecht gedomineerd. Later liet de Schot weten dat hij zijn afscheid aangekondigd zou hebben als hij verloren had. Maar niet was minder waar aangezien Craig een vernieuwde verbintenis tekende bij de UFC. Craig nam het vervolgens in December 2018 op tegen Jimmy Crute. In een zeer spectaculair gevecht werd uiteindelijk vlak voor het einde van de derde ronde verloren via Kimura Submission. Craig keerde echter alweer snel terug in de Octagon. In Maart 2019 nam Craig het op tegen UFC nieuwkomer Kennedy Nzechukwu in Philadelphia. Craig herhaalde het “Ankalaev-kunstukje”. Na twee rondes te hebben verloren wist hij in de laatste minuut van het gevecht Nzechukwu te finishen via een Triangle Choke Submission. Craig kreeg hier ook nog de Performance of the Night bonus voor. Vervolgens kreeg Craig in Juni 2019 de teamgenoot van Nzechukwu tegenover hem, namelijk Alonzo Menifield. Menifield was te sterk via KO in de eerste ronde. Craig wist echter zich in zijn daarop volgende gevecht weer te revancheren. Tijdens UFC Mexico in September 2019 won Craig in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission van Vinicius Moreira. Craig pakte met deze finish wederom de Performance of the Night bonus. Vervolgens pakte de Schot in November 2019 een short notice gevecht aan tegen Mauricio “Shogun” Rua tijdens UFC São Paulo. De partij eindigde in een Draw. Craig zou vervolgens vechten in Maart 2020 tegen Ryan Spann. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Gadzhimurad Antigulov (MMA 20-6/UFC 2-2) vecht sinds 2016 voor de UFC. De Rus nam het tijdens zijn debuut op tegen de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima in Brazilië. Antigulov kende een fantastisch debuut en finishte de Lima via Guillotine Choke Submission na iets meer dan één minuut. Dit leverde de Rus de Performance of the Night bonus op. Vervolgens vocht Antigulov in Mei 2017 tijdens UFC 211 in Dallas, Texas tegen de Deen Joachim Christensen. Antigulov won opnieuw vroeg in de eerste ronde, ditmaal via Rear Naked Choke Submission. Antigulov zou vervolgens terugkeren tijdens UFC 217 in New York tegen de Moldaviër Ion Cutelaba. Echter raakte Antigulov geblesseerd waardoor hij niet zou vechten. Antigulov werd vervolgens ingepland tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Aleksandar Rakic. Maar wederom raakte de Rus geblesseerd waardoor hij niet zal kunnen vechten. Antigulov is een voormalig ACB Kampioen en was 14 wedstrijden op rij ongeslagen totdat hij in Juli 2018 vocht tegen Ion Cutelaba. Na een sterk begin van Antigulov ging het uiteindelijk toch mis. Cutelaba won via TKO. Antigulov werd vervolgens in Februari 2019 gematcht tegen Sam Alvey tijdens UFC Praag. Echter moest Antigulov in verband met een blessure afhaken. Antigulov werd vervolgens in St.Petersburg gematcht met Roman Dolidze. Dolidze trok zich echter terug waardoor nu Michal Oleksiejczuk de tegenstander werd. Oleksiejczuk bleek een maatje te groot voor Antigulov. De Dagestani verloor via KO binnen een minuut. Antigulov zou vervolgens vechten tijdens UFC Moskou tegen Ed Herman in November 2019. Echter raakte hij geblesseerd waardoor hij niet in actie kwam. Dit gebeurde wederom drie maanden later. Antigulov moest ditmaal verstek laten gaan tegen Devin Clark tijdens UFC Rio Rancho. Antigulov werd vervolgens in Juni 2020 gematcht tegen Klidson Abreu. De partij werd echter in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »