breaking news

Paul Craig pakt short notice gevecht tegen Mauricio “Shogun” Rua tijdens UFC São Paulo

October 29th, 2019 | by Marcel Dorff
Paul Craig pakt short notice gevecht tegen Mauricio “Shogun” Rua tijdens UFC São Paulo
UFC
0

De Schot Paul Craig zal op 16 November 2019 vechten tegen Mauricio “Shogun” Rua tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië. Craig vervangt Sam Alvey die in verband met een gebroken hand moest afzeggen. Craig en Shogun treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera. Het gevecht zal dienen als het Co-Main Event.

Mauricio Rua (MMA 26-11/UFC 10-9) behoeft eigenlijk geen introductie. De Braziliaan was jaren de meest gevreesde man op Light-Heavyweight en kwam de UFC binnen 2007. Hij kwam over van de PRIDE FC organisatie waar hij een absolute superster was. ”Shogun” nam het in zijn UFC debuut op tegen Forrest Griffin. Tegen alle verwachtingen in versloeg Griffin de schier onverslaanbaar geachte Shogun via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Shogun vocht zich terug naar de top door zowel Mark Coleman en Chuck Liddell via TKO te verslaan. Dit leverde hem een titelgevecht op tegen de Kampioen op dat moment Lyoto Machida. Shogun zou de eerste partij via een controversiële Unanimous Decision verliezen, maar kreeg door de controverse een rematch aangeboden. Shogun maakte dankbaar gebruik en kroonde zich met een KO overwinning in de eerste ronde tot de nieuwe UFC Light-Heavyweight Kampioen. Zijn eerste verdediging zou zijn tegen Rashad Evans, maar Evans viel zes weken voor het gevecht uit met een blessure. Evans’ teamgenoot Jon Jones mocht invallen, en versloeg Shogun in de derde ronde via TKO en werd de jongste Kampioen ooit in de UFC. Vanaf dat moment wist Shogun nooit meer het niveau te halen van zijn oude PRIDE FC dagen en wisselt hij winstpartijen af met verliespartijen. Onder meer een zeer verrassend TKO verlies tegen Ovince St.Preux in Brazilië stak er als dieptepunt bovenuit. Zijn grootste overwinning haalt Shogun vlak na het verliezen van zijn titel in Brazilië waar hij zich revancheert via KO tegen de man die zijn debuut verziekte : Forrest Griffin. Shogun vocht in 2015 eenmaal, in Brazilië werd via een controversiële Unanimous Decision Antonio Rogerio Nogueira verslagen. In 2016 versloeg Shogun de Amerikaan Corey Anderson via Split Decision, wederom in Brazilië en wederom zeer controversieel. Echter kwam in 2017 weer de oude Shogun naar boven. In het gevecht tegen Gian Villante liet Shogun zien nog altijd over veel power te beschikken. Shogun versloeg de Amerikaan via TKO in de derde ronde, en heeft voor het eerst sinds 2007 weer eens een winstreak van drie gevechten. Shogun had graag die winstreak uitgebreid naar vier gevechten, maar moest een revanchepartij tegen St.Preux afzeggen in verband met een blessure. Shogun stond vervolgens tweemaal ingepland tegen Volkan Oezdemir. Beide partijen gingen om verschillende redenen niet door. Shogun kreeg vervolgens in Juli 2018 short notice replacement Anthony Smith tegenover zich. Smith versloeg Shogun via KO in de eerste ronde. De Braziliaan maakte vervolgens zijn opwachting tijdens het Co-Main Event van UFC Adelaide in December 2018 tegen Tyson Pedro. Na een moeilijke eerste ronde wist Shogun de partij volledig te keren en uiteindelijk in de derde ronde via TKO te winnen. Shogun werd vervolgens in São Paulo gematcht tegen Sam Alvey. Echter zal de Braziliaan gaan vechten tegen Paul Craig aangezien Alvey moest afzeggen in verband met een gebroken hand.

Embed from Getty Images

Paul Craig (MMA 12-4/UFC 4-4) werd in 2016 aan de UFC Light-Heavyweight divisie toegevoegd. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Daarmee wist Craig de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Craig keerde vervolgens in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Glasgow vocht Craig voor eigen publiek tegen Khalil Rountree Jr. Rountree Jr. wist Craig laat in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zodoende Craig zijn tweede achtereenvolgende verlies toe te brengen. Craig werd vervolgens ingepland tegen UFC nieuwkomer Magomed Ankalaev tijdens UFC Londen in Maart 2018. In een van de grootste comebacks in UFC historie wist Craig in de allerlaatste seconde van het gevecht Ankalaev via een Triangle Choke Submission tot aftikken te dwingen. Craig werd het volledige gevecht gedomineerd. Later liet de Schot weten dat hij zijn afscheid aangekondigd zou hebben als hij verloren had. Maar niet was minder waar aangezien Craig een vernieuwde verbintenis tekende bij de UFC. Craig nam het vervolgens in December 2018 op tegen Jimmy Crute. In een zeer spectaculair gevecht werd uiteindelijk vlak voor het einde van de derde ronde verloren via Kimura Submission. Craig keerde echter alweer snel terug in de Octagon. In Maart 2019 nam Craig het op tegen UFC nieuwkomer Kennedy Nzechukwu in Philadelphia. Craig herhaalde het “Ankalaev-kunstukje”. Na twee rondes te hebben verloren wist hij in de laatste minuut van het gevecht Nzechukwu te finishen via een Triangle Choke Submission. Craig kreeg hier ook nog de Performance of the Night bonus voor. Vervolgens kreeg Craig in Juni 2019 de teamgenoot van Nzechukwu tegenover hem, namelijk Alonzo Menifield. Menifield was te sterk via KO in de eerste ronde. Craig wist echter zich in zijn daarop volgende gevecht weer te revancheren. Tijdens UFC Mexico in September 2019 won Craig in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission van Vinicius Moreira. Craig pakte met deze finish wederom de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »