breaking news

Paul Craig krijgt met Ryan Spann wederom te maken met Fortis MMA tijdens UFC Londen

December 19th, 2019 | by Redactie
Paul Craig krijgt met Ryan Spann wederom te maken met Fortis MMA tijdens UFC Londen
UFC
0

De Schot Paul Craig lijkt een abonnement te hebben op gevechten tegen Fortis MMA vechters. Nadat hij eerder al vocht tegen Kennedy Nzechukwu en Alonzo Menifield zal hij het nu gaan opnemen tegen Ryan Spann in de Light-Heavyweight divisie. De partij zal plaatsvinden in de Octagon van “The O2” te Londen, Engeland. Beide vechters treffen elkaar op 21 maart tijdens UFC Fight Night 171.

Paul Craig (MMA 12-4-1/UFC 4-4-1) werd in 2016 aan de UFC Light-Heavyweight divisie toegevoegd. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Daarmee wist Craig de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Craig keerde vervolgens in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Glasgow vocht Craig voor eigen publiek tegen Khalil Rountree Jr. Rountree Jr. wist Craig laat in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zodoende Craig zijn tweede achtereenvolgende verlies toe te brengen. Craig werd vervolgens ingepland tegen UFC nieuwkomer Magomed Ankalaev tijdens UFC Londen in Maart 2018. In een van de grootste comebacks in UFC historie wist Craig in de allerlaatste seconde van het gevecht Ankalaev via een Triangle Choke Submission tot aftikken te dwingen. Craig werd het volledige gevecht gedomineerd. Later liet de Schot weten dat hij zijn afscheid aangekondigd zou hebben als hij verloren had. Maar niet was minder waar aangezien Craig een vernieuwde verbintenis tekende bij de UFC. Craig nam het vervolgens in December 2018 op tegen Jimmy Crute. In een zeer spectaculair gevecht werd uiteindelijk vlak voor het einde van de derde ronde verloren via Kimura Submission. Craig keerde echter alweer snel terug in de Octagon. In Maart 2019 nam Craig het op tegen UFC nieuwkomer Kennedy Nzechukwu in Philadelphia. Craig herhaalde het “Ankalaev-kunstukje”. Na twee rondes te hebben verloren wist hij in de laatste minuut van het gevecht Nzechukwu te finishen via een Triangle Choke Submission. Craig kreeg hier ook nog de Performance of the Night bonus voor. Vervolgens kreeg Craig in Juni 2019 de teamgenoot van Nzechukwu tegenover hem, namelijk Alonzo Menifield. Menifield was te sterk via KO in de eerste ronde. Craig wist echter zich in zijn daarop volgende gevecht weer te revancheren. Tijdens UFC Mexico in September 2019 won Craig in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission van Vinicius Moreira. Craig pakte met deze finish wederom de Performance of the Night bonus. Vervolgens pakte de Schot in November 2019 een short notice gevecht aan tegen Mauricio “Shogun” Rua tijdens UFC São Paulo. De partij eindigde in een Draw.

Embed from Getty Images

Ryan Spann (MMA 17-5/UFC 3-0) maakte in 2012 de overstap van de amateurs naar de profs. De Amerikaan maakte pas in 2013 zijn debuut. Na zeven overwinningen in acht partijen maakte Spann de overstap naar de Legacy FC organisatie. Spann vocht viermaal voor de Legacy FC organisatie en won twee partijen. De twee verloren partijen waren beide voor de titel. Nadat Legacy FC fuseerde met de RFA in het nieuwe LFA ging Spann ook mee. Spann verloor zijn debuutpartij tegen Trevin Giles via Split Decision en zag vervolgens Giles naar de UFC vertrekken. Spann kreeg echter een kans tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series (DWCS). Het liep uit op een debacle. Spann verloor via KO van Karl Roberson binnen 15 seconden. Spann keerde terug bij de LFA waar hij drie partijen in de eerste ronde wist te pakken. De laatste tegen Alex Nicholson leverde hem de titel op. Spann werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van DWCS. Ditmaal won Spann binnen dertig seconden via Guillotine Choke Submission van Emiliano Sordi en pakte het UFC contract. Zijn lang verwachte UFC debuut maakte Spann op short notice in September 2018 tijdens UFC São Paulo tegen Luis Henrique de Oliveira. Spann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Spann terugkeren tijdens UFC 234 in Melbourne tegen Jimmy Crute. Echter weerhield een blessure de Amerikaan van het gevecht. Hierdoor keerde hij pas terug in Mei 2019 in Rio de Janeiro tegen Antonio Rogerio Nogueira. Spann wist via KO in de eerste ronde de grootste overwinning uit zijn carrière te pakken. Spann wist hier in Oktober 2019 een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Tampa werd via een Standing Guillotine Choke Submission in de tweede ronde gewonnen van Devin Clark.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »