breaking news

Patricky “Pitbull” Freire treft Goiti Yamauchi tijdens Bellator 205 in Boise, Idaho

July 31st, 2018 | by Marcel Dorff
Patricky “Pitbull” Freire treft Goiti Yamauchi tijdens Bellator 205 in Boise, Idaho
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft een Lightweight gevecht toegevoegd tussen Patricky “Pitbull” Freire en Goiti Yamauchi. Beide mannen treffen elkaar tijdens Bellator 205 in de CenturyLink Arena te Boise, Idaho. Dit wist MMAJunkie bekend te maken. Inmiddels is het nieuws door beide vechters bevestigd. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card op 21 September 2018.

Patricky Freire (MMA 19-8/UFC 12-6) behoeft eigenlijk geen into. De Braziliaan is samen met zijn broertje Patricio een van de bekendste gezichten van de Bellator MMA organisatie. Freire maakte al in 2011 zijn debuut voor de promotie. Zo deed hij mee aan het Lightweight toernooi. Freire behaalde via twee spectaculaire KO overwinningen de Finale maar verloor van Pat Curran via Unanimous Decision. Na vervolgens UFC veteraan Kurt Pellegrino verslagen te hebben brak er een slechte periode aan voor de Braziliaan die drie gevechten op rij verloor. Freire richtte zich echter op en deed vier jaar na zijn eerste toernooi deelname wederom mee aan het Lightweight toernooi. En wederom werd in de Finale verloren, ditmaal van de Pool Marcin Held. Freire pakte vervolgens drie overwinningen in vier gevechten en mocht voor de titel vechten tegen Kampioen Michael Chandler. Helaas voor Freire ging hij vroeg in de eerste ronde KO. Echter heeft de Braziliaan sindsdien een winstreak neergezet van drie gevechten. Toppers als Josh Thomson, Benson Henderson en Derek Campos (voor de tweede maal) werden allen verslagen.

Goiti Yamauchi (MMA 21-4/Bellator 7-3) is een van de grootste talenten in de Bellator MMA Lightweight divisie. Yamauchi kwam als Iron FC en Smash Fight Kampioen in 2013 de organisatie binnen. Tijdens zijn debuut versloeg hij Musa Toliver via Rear Naked Choke Submission na iets meer dan een minuut. Nadat vervolgens ook Saul Almeida via KO opzij werd gezet had Yamauchi zijn eerste setback binnen de organisatie. Will Martinez bleek via Unanimous Decision te sterk. Drie maanden later kwam Yamauchi echter zeer sterk terug met een overwinning via Unanimous Decision tegen Mike Richman. Vervolgens wist Yamauchi zowel Martin Stapleton als Isao Kobayashi via Rear Naked Choke Submission te stoppen, en leek hij weer op weg naar een topgevecht in de organisatie. Begin 2016 stak Bubba Jenkins via een Unanimous Decision overwinning daar echter een stokje voor. Maar opnieuw wist Yamauchi zijn verliespartij vrij snel goed te maken. Zo werden Ryan Couture en Valeriu Mircea beiden via een Submission in de eerste ronde verslagen. Daarna nam Yamauchi het op tegen Adam Piccolotti. Ook deze partij won hij in de eerste ronde via een Submission. Yamauchi kreeg vervolgens in Januari 2018 dé kans om een toekomstig titelgevecht veilig te stellen tegen voormalig Kampioen en een van de beste vechters in de Lightweight divisie Michael Chandler. Chandler was echter veel te sterk en won het gevecht via een eenzijdige Unanimous Decision.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »