breaking news

Pat Sabatini treft Gavin Tucker tijdens UFC evenement op 20 november

September 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Pat Sabatini treft Gavin Tucker tijdens UFC evenement op 20 november
UFC
0

Na een spectaculaire Heel Hook Submission keert Pat Sabatini op 20 november alweer terug in de Octagon. De Amerikaan treft die avond Gavin Tucker in de Featherweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Pat Sabatini (MMA 15-3/UFC 2-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Sabatini won zes van zijn eerste zeven partijen en mocht in 2017 vechten voor de vacante CFFC Featherweight titel tegen John de Jesus. Sabatini won de partij binnen 50 seconden via een Heel Hook Submission en was de nieuwe kampioen. Sabatini verdedigde de titel vervolgens driemaal en werd in verband gebracht met een overstap naar de UFC. Echter moest hij daarvoor eerst winnen van James Gonzalez. Sabatini verloor binnen een minuut nadat Gonzalez zijn arm brak. Zeven maanden later keerde Sabatini alweer terug in de CFFC kooi. Daar pakte hij een KO overwinning in de eerste ronde tegen Jordan Titoni. Mede doordat Gonzalez terugkeerde naar de Bantamweight divisie vocht Sabatini in December 2020 voor de vacante Featherweight titel tegen Jesse Stirn. Sabatini won zijn titel terug via een Armbar Submission in de tweede ronde. In Februari 2021 tekende Sabatini dan eindelijk toch bij de UFC. Hij zou in diezelfde maand eveneens zijn debuut maken op short notice tegen Rafael Alves. Alves verscheen echter veel te zwaar tijdens de weging waardoor de partij werd gecanceld. Hierdoor maakte Sabatini pas twee maanden later zijn UFC debuut tegen Tristan Connelly. Sabatini won de partij via Unanimous Decision. Sabatini pakte in zijn tweede UFC partij zijn eerste Performance of the Night bonus. Via een Heel Hook Submission won Sabatini van Jamall Emmers in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Gavin Tucker (MMA 13-2/UFC 4-2) maakte in 2017 zijn UFC debuut. Tucker nam het voor eigen publiek op tegen MMA veteraan Sam Sicilia. Tucker domineerde het gevecht staand van begin tot einde en won een overduidelijke Unanimous Decision. Tucker kwam bijna zijn hele carrière uit voor de promotie Extreme Cage Combat waar hij ook de titelhouder was. Tucker is een zeer allround vechter en wist het grootste gedeelte van zijn gevechten te finishen. In totaal acht finishes waarvan vier Submissions en vier (T)KO’s. Tucker wordt gezien als een groot talent in de Canadese MMA scene. Tucker werd voor zijn tweede gevecht gekoppeld aan Rick Glenn tijdens UFC 216. Tucker werd het complete gevecht gedomineerd en het was aan de scheidsrechter te danken dat het gevecht niet eerder werd gestopt. Glenn won via Unanimous Decision. Tucker zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moncton tegen Andre Soukhamthath. Echter gooide een blessure roet in het eten. Tucker keerde vervolgens terug in de Featherweight divisie. Tijdens UFC 240 in Edmonton nam Tucker het op tegen de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi. Tucker imponeerde en finishte via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Tucker werd vervolgens ingepland tegen Billy Quarantillo. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19. Tucker zou hierdoor pas in Augustus 2020 terugkeren in de Octagon tegen Justin Jaynes. Tucker imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de derde ronde. Het leverde de Canadees de Performance of the Night bonus op. Vier maanden later overtuigde Tucker met een zeer dominante Unanimous Decision overwinning tegen Billy Quarantillo. Het leverde Tucker de kans op om zichzelf de Top 15 van de divisie in te vechten in Maart 2021 tegen Dan Ige. Tucker verloor vroeg in de eerste ronde via KO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »