breaking news

Partij tussen Verhoeven en Brestovac omgezet naar titelgevecht

May 9th, 2018 | by Stefan Van Erp
Partij tussen Verhoeven en Brestovac omgezet naar titelgevecht
GLORY
0

De eerder aangekondigde partij tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac op GLORY 54 in Birmingham is omgezet naar een Heavyweight titelgevecht. In eerste instantie stond de partij geboekt als SuperFight over 3 ronden. Hier is GLORY echter op terug gekomen en heeft de partij omgezet naar een titelgevecht over 5 ronden. Het evenement vindt plaats op 2 juni aanstaande.

Rico Verhoeven (KB 53-10-0/GLORY 16-1-0) is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 17 partijen voor de organisatie er 16 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven vijfmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in drie ”non-titlefights” Badr Hari, Ismael Lazaar en Antonio Bigfoot Silva. Daarna was het aan Jamal Ben Saddik om de titel van Rico uit te dagen. In een spannend gevecht bleek de conditie waar Rico over beschikt toch weer van onschatbare waarde. Verhoeven won de partij via een TKO in de vijfde ronde.

Mladen Brestovac (KB: 54-13-1/GLORY 3-3-0) is een ervaren Kroaat die al wat jaren meedraait in de top van het kickboksen. Brestovac vocht in de K-1 en SuperKombat voordat hij in 2014 bij GLORY ging vechten. Zijn eerste partij wist hij direct een statement te maken door de sterke Jahfarr Wilnis KO te slaan. Daarna volgde een mindere periode voor Brestovac met een aantal blessures en 3 verliespartijen op rij tegen respectievelijk Benjamin Adegbuyi, Rico Verhoeven voor de titel en vervolgens nogmaals Benjamin Adegbuyi. Brestovac herpakte zich met een zege op Jahfarr Wilnis en vervolgens een snoeiharde KO op Hesdy Gerges in Amsterdam.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »