breaking news

Pannie Kianzad vs. Alexis Davis toegevoegd aan UFC 263 in Glendale, Arizona

May 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Pannie Kianzad vs. Alexis Davis toegevoegd aan UFC 263 in Glendale, Arizona
UFC
0

Pannie Kianzad gaat op 12 juni aanstaande haar winstreak van drie partijen op het spel zetten. De Zweedse gaat het opnemen tegen Alexis Davis in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Gila River Arena te Glendale, Arizona.

Pannie Kianzad (MMA 14-5/UFC 3-2) is een Zweedse vechtster van Iranese afkomst die traint in Denemarken. Kianzad maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Na vijf overwinningen in evenveel partijen tegen onder andere Lina Länsberg en Milana Dudieva werd Kianzad gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist ze in 2014 tijdens haar tweede partij al de titel te pakken tegen Eeva Siiskonen. Kianzad zou de titel niet verdedigen maar tekenen bij het Amerikaanse Invicta FC. Na haar debuutoverwinning tegen de Australische Jessica-Rose Clark mocht Kianzad voor de titel vechten tegen Kampioene Tonya Evinger. Echter overschreed Kianzad haar gewichtslimiet en stond de titel niet meer op het spel. Evinger bracht de Zweedse via TKO in de tweede ronde haar eerste Pro nederlaag toe. Kianzad zat vervolgens in een mindere periode en verloor vervolgens ook van zowel Raquel Pa’aluhi en Sarah Kaufman. Kianzad wist vervolgens in de zomer van 2018 het tij te keren door Bianca Daimoni via Unanimous Decision te verslaan. Na ook tijdens een regionale evenement in Denenmarken de winst te hebben gepakt deed Kianzad auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Kianzad werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Duitse Katharina Lehner. Kianzad was te sterk via Unanimous Decision. Kianzad wist zich vervolgens ook te plaatsen voor de finale nadat ook van de Litouwse Julija Stoliarenko via Unanimous Decision werd gewonnen. Kianzad verloor echter de finale van Macy Chiasson via Rear Naked Choke Submission en kreeg geen UFC contract. Kianzad vocht vervolgens in Scandinavië tegen Iony Razafiarison en wist te winnen. Vervolgens mocht Kianzad op short notice in Juli 2019 terugkeren in de UFC om het op te nemen tegen Julia Avila. Avila bleek echter te sterk waardoor Kianzad verloor via Unanimous Decision. Kianzad wist uiteindelijk in November 2019 haar eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision won Kianzad voor de tweede keer in haar carrière van Jessica-Rose Clark. Kianzad wist deze lijn in Juli 2020 door te trekken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van voormalig titeluitdaagster Bethe Correia. Kianzad pakte vlak voor het einde van 2020 ook nog haar derde overwinning op rij. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Sijara Eubanks.

Embed from Getty Images

Alexis Davis (MMA 20-10/UFC 7-5) vocht in Strikeforce en Invicta FC voordat ze in 2013 een contract bij de UFC tekende. In Strikeforce wist Davis de inmiddels Kampioene Amanda Nunes te verslaan via TKO in de tweede ronde. Ook in de UFC ging het goed met Davis. Zo won ze haar eerste drie gevechten voor de organisatie tegen Rosi Sexton, Liz Carmouche en Jessica Eye. Dit leverde Davis een titelgevecht op tegen destijds Kampioene Ronda Rousey. Rousey slamde Davis op de grond en finishte haar binnen 16 seconden via TKO. Davis kwam echter sterk terug door Sarah Kaufman (haar landgenote die haar twee keer eerder versloeg) te verslaan via Armbar Submission in de tweede ronde. Davis liet vervolgens weten om een pauze in te lassen in verband met haar zwangerschap. In December 2016 keerde Davis dan eindelijk weer terug in de Octagon. Sara McMann was echter via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te sterk voor ”Ally-Gator”. Davis keerde vervolgens terug in April 2017 tegen de Belgische Cindy Dandois. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Davis uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens stond een rematch tegen Liz Carmouche voor de deur, echter ditmaal niet in de Bantamweight divisie maar in de Flyweight divisie. Davis won het gevecht tegen Carmouche via een zeer controversiële Split Decision. Davis keerde vervolgens in eigen land terug tijdens UFC Calgary tegen Katlyn Chookagian. Chookagian was echter via Unanimous Decision te sterk. Davis werd vervolgens in Maart 2019 gematcht tegen Jennifer Maia. In een zeer close gevecht verloor de Canadese via Unanimous Decision. Helaas voor Davis kon ze het tij niet keren in haar daarop volgende gevecht. Voor eigen publiek werd in Juli 2019 verloren van de Braziliaanse Viviane Araújo via Unanimous Decision. Davis zou vervolgens in Februari 2021 terugkeren in de Bantamweight divisie tegen Sabina Mazo. Davis wist eindelijk haar losing streak van drie partijen te doorbreken door Mazo via Unanimous Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »