breaking news

Paige VanZant vecht tegen Poliana Botelho tijdens UFC 236

February 20th, 2019 | by Redactie
Paige VanZant vecht tegen Poliana Botelho tijdens UFC 236
UFC
0

Het is nog niet bekend waar UFC 236 plaats gaat vinden maar de eerste gevechten voor de kaart stromen langzaamaan binnen. Zo zal Paige VanZant het op gaan nemen tegen Poliana Botelho in de Flyweight divisie. Dit wist de Zuid Amerikaanse vechtsportsite Combate zojuist bekend te maken. UFC 236 zal gehouden worden op 13 april aanstaande.

Powered by Aiki Budo.

Paige Michelle VanZant kwam in 2014 met veel hype de UFC binnen. De op dat moment bij Team Alpha Male trainende VanZant vocht in haar UFC debuut tegen de Hawaiiaanse Kailin Curran. In een zeer attractief gevecht won VanZant in de derde ronde via TKO. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Vervolgens vocht VanZant in 2015 driemaal. Zo werd via Unanimous Decision gewonnen van zowel Felice Herrig als van Alex Chambers. VanZant zou vervolgens in December 2016 haar eerste Main Event vechten tegen de Schotse Joanne Calderwood. Calderwood raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Rose Namajunas. Namajunas gaf een MMA-Clinic weg en liet VanZant alle hoeken van de Octagon zien. VanZant liet zien dat ze een echt vechtershart had en bleef vechten. Echter moest ze uiteindelijk laat in de vijfde ronde aftikken op een Rear Naked Choke Submission.

Een half jaar later revancheerde VanZant zich via een KO in de tweede ronde tegen de Australische Bec Rawlings. VanZant kreeg voor de spectaculaire Jumping Switchkick KO een Performance of the Night bonus. Eind 2016 kreeg VanZant voor de tweede keer in haar UFC carrière een Main Event aangeboden. Ditmaal was voormalig Invicta FC Atomweight Kampioene Michelle Waterson haar tegenstandster. Waterson versloeg VanZant halverwege de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. VanZant zou vervolgens vechten tegen Jessica Eye in 2017, maar een blessure weerhield haar. Hierdoor maakte VanZant in Januari 2018 pas na ruim een jaar weer haar opwachting in de Octagon tijdens UFC St.Louis. In haar Flyweight debuut verloor ze van Jessica-Rose Clark via Unanimous Decision.

Een jaar later keerde VanZant terug in de Octagon tijdens UFC Brooklyn tegen Rachael Ostovich. VanZant had het erg moeilijk, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk via een Armbar Submission de partij te winnen.

Poliana Botelho werd in 2016 door de UFC gecontracteerd. De Braziliaanse zou haar debuut maken tegen de Canadese Valerie Letourneau, maar raakte geblesseerd en moest noodgedwongen haar debuut uitstellen. De Nova União vechtster is de XFC Kampioene en heeft een blauwe band in BJJ en een zwarte band in Muay Thai. Botelho geldt als een groot talent. Botelho maakte haar UFC debuut uiteindelijk tijdens UFC 216 in Oktober 2017 tegen Pearl Gonzalez. Botelho won het gevecht via Unanimous Decision en mocht spreken van een succesvol debuut.

Dat debuut werd gevolgd door een zeer indrukwekkende overwinning tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen de Japanse Syuri Kondo. Botelho wist een vernietigende levertrap te plaatsen en het gevecht via stoten binnen veertig seconden te beslissen. Botelho werd vervolgens tijdens UFC Buenos Aires gematcht tegen Cynthia Calvillo. Calvillo bleek te sterk en won via Rear Naked Choke Submission aan het einde van de eerste ronde.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »