breaking news

Paige VanZant keert terug tegen Jessica-Rose Clark tijdens UFC St.Louis

November 21st, 2017 | by Redactie

MMAFighting.com wist vanmiddag te melden dat Paige VanZant na afwezigheid van ruim een jaar op 14 Januari 2018 zal terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 124 in St.Louis, Missouri is de Australische Jessica-Rose Clark haar opponente. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Women’s Flyweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Scottrade Center en zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Paige VanZant (MMA 7-3/UFC 4-2) kwam in 2014 met veel hype de UFC binnen. De op dat moment bij Team Alpha Male trainende VanZant vocht in haar UFC debuut tegen de Hawaiiaanse Kailin Curran. In een zeer attractief gevecht won VanZant in de derde ronde via TKO. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Vervolgens vocht VanZant in 2015 driemaal. Zo werd via Unanimous Decision gewonnen van zowel Felice Herrig als van Alex Chambers. VanZant zou vervolgens in December 2016 haar eerste Main Event vechten tegen de Schotse Joanne Calderwood. Calderwood raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Rose Namajunas. Namajunas gaf een MMA-Clinic weg en liet VanZant alle hoeken van de Octagon zien. VanZant liet zien dat ze een echt vechtershart had en bleef vechten. Echter moest ze uiteindelijk laat in de vijfde ronde aftikken op een Rear Naked Choke Submission. Een half jaar later revancheerde VanZant zich via een KO in de tweede ronde tegen de Australische Bec Rawlings. VanZant kreeg voor de spectaculaire Jumping Switchkick KO een Performance of the Night bonus. Eind 2016 kreeg VanZant voor de tweede keer in haar UFC carrière een Main Event aangeboden. Ditmaal was voormalig Invicta FC Atomweight Kampioene Michelle Waterson haar tegenstandster. Waterson versloeg VanZant halverwege de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. VanZant zou vervolgens vechten tegen Jessica Eye in 2017, maar een blessure weerhield haar. Hierdoor is het maakt VanZant in Januari 2018 pas na ruim een jaar weer haar opwachting in de Octagon.

Jessica-Rose Clark (MMA 8-4-0-1/UFC 1-0-0-0) is een Australische die haar Pro-MMA carrière startte in 2012. Tijdens haar eerste zes gevechten van haar carrière wist Clark de Roshambo MMA en de XFC titel te pakken. Onder meer Arlene Blencowe (die voor de Bellator MMA titel vecht in December) werd in haar tweede Pro-MMA gevecht verslagen. Echter wist Clark van haar laatste zes gevechten buiten de UFC maar tweemaal de winst te pakken. Tijdens haar gevecht in Augustus 2017 versloeg Clark de Braziliaanse Carina Damm via Split Decision. Clark zou in December voor Invicta FC vechten tegen Vanessa Porto. Echter kreeg Clark van de UFC een contract aangeboden om het op short notice op te nemen tegen Bec Rawlings. Clark won het gevecht via Split Decision.

Comments are closed.

Translate »