breaking news

Paddy Pimblett maakt UFC debuut op 4 september tegen Luigi Vendramini

July 9th, 2021 | by Marcel Dorff
Paddy Pimblett maakt UFC debuut op 4 september tegen Luigi Vendramini
UFC
0

(Ter promotie van de aankomende partij tussen Dustin Poirier en Conor McGregor heeft Heatsupply de Poirier Hot Sauce 10% afgeprijsd. Ga meteen naar Poirier’s Louisiana Style Hot Sauce en verzeker je van een flesje!!)

Het lang verwachte UFC debuut van Paddy Pimblett is eindelijk bekend. De man uit Liverpool gaat het op 4 september aanstaande opnemen tegen Luigi Vendramini in de Lightweight divisie. De beoogde locatie is Londen, echter is dit op dit moment in verband met COVID-19 nog altijd niet door de UFC officieel bekend gemaakt. De partij werd bekend gemaakt door Combate.

Paddy Pimblett (MMA 16-3/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die in 2012 op 17 jarige leeftijd zijn debuut maakte in het MMA. Na drie overwinningen in zijn eerste drie partijen werd Pimblett al getekend door de Cage Warriors organisatie waar hij zou uitgroeien tot een van de toonaangevende vechters van de organisatie. In nog geen tijdsbestek van een jaar vocht Pimblett viermaal voor Cage Warriors. Hij won driemaal en zou vervolgens een uitstapje maken naar de FCC organisatie waar hij de titel zou pakken. Na vervolgens Ashleigh Grimshaw en Teddy Violet verslagen te hebben kreeg Pimblett de kans om voor de vacante Featherweight titel te vechten tegen Johnny Frachey. Pimblett pakte de titel via TKO in de eerste ronde. De titel werd eenmaal met succes verdedigt tegen voormalig (en inmiddels huidig) UFC vechter Julian Erosa. Vervolgens verloor Pimblett van Nad Narimani en maakte hij de overstap naar de Lightweight divisie. Na een overwinning tegen Alexis Savvidis mocht Pimblett voor de vacante Lightweight titel vechten tegen Soren Bak. Bak bleek echter via Unanimous Decision te sterk. Pimblett wist vervolgens zowel Decky Dalton als Davide Martinez voortijdig te finishen en tekende in Maart 2021 een contract bij de UFC.

Luigi Vendramini (MMA 9-1/UFC 1-1) is een Braziliaan met Italiaanse roots. Vendramini maakte in 2016 op 20 jarige leeftijd zijn debuut bij de professionals. Tijdens zijn debuut versloeg hij Guilherme de Carvalho via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens nog een overwinning gepakt te hebben maakte Vendramini zijn opwachting bij de prestigieuze Aspera FC organisatie. Ook daar wist Vendramini te imponeren met een Kimura Submission overwinning in de eerste ronde tegen João Paulo. Vendramini pakte vervolgens bij kleinere organisaties nog drie overwinning om vervolgens in de zomer van 2017 terug te keren bij Aspera FC. Daar wist hij in de derde ronde via TKO tegenstander Adriano Andre te verslaan. Vervolgens bleef het stil rond Vendramini. Vendramini traint tegenwoordig regelmatig mee bij Team Alpha Male. Vendramini die normaal uitkomt in de Lightweight divisie zou tijdens zijn UFC debuut in verband met de korte voorbereiding vechten in de Welterweight divisie. Dit deed hij tijdens UFC São Paulo in September 2018 tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Zaleski Dos Santos was te sterk en won via KO in de tweede ronde. Vendramini keerde vervolgens terug naar de Lightweight divisie. In Juni 2019 zou hij het opnemen tegen de Duitser Nick Hein. Echter moest Vendramini in verband met een knieblessure afzeggen. Pas in Oktober 2020 zou Vendramini terugkeren in een gevecht tegen Jessin Ayari. Vendramini won de partij via KO in de eerste ronde en pakte daarmee ook de Performance of the Night bonus. Helaas kon Vendramini in Juni 2021 die goede prestatie geen goed vervolg geven. Via Majority Decision werd verloren van Fares Ziam.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »