breaking news

Ovince St.Preux vs. Yushin Okami nieuw Main Event voor UFC Japan

September 17th, 2017 | by Redactie

Afgelopen nacht kwam MMA Today met het bericht naar buiten dat Mauricio ”Shogun” Rua geblesseerd zou zijn geraakt, en hierdoor niet zou kunnen vechten aankomende Vrijdag tegen Ovince St.Preux in Japan. Vervolgens wist MMA Brasil te melden dat de verrassende vervanger UFC veteraan Yushin Okami zal zijn. Dit zou een uur later door Jon Anik tijdens UFC Pittsburgh afgelopen nacht worden bevestigd. St.Preux en Okami nemen het tegen elkaar op in de Light-Heavyweight divisie in de Saitama Super Arena.

Ovince St.Preux (MMA 20-10/UFC 8-5) kwam in 2013 na de overname van Strikeforce door de UFC de organisatie binnen. St.Preux had met een 7-1 record in Strikeforce laten zien dat hij een groot talent voor de toekomst was. ”OSP” trok die stabiele lijn door in de UFC. Zo wist hij viermaal achter elkaar te winnen van onder meer Nikita Krylov en Gian Villante. In Augustus 2014 stond St.Preux voor het eerst op een Main Event in de UFC. Zijn tegenstander was Ryan Bader. Bader was duidelijk een maatje te groot voor ”OSP” die vijf ronden lang door de TUF 8 winnaar werd gedomineerd. Binnen drie maanden keerde St.Preux terug in de Octagon. Hij nam een short notice partij aan in Brazilië tegen de voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Mauricio ”Shogun” Rua. Tijdens het Main Event in Uberlandia wist St.Preux via een fantastische TKO na 34 seconden te winnen. En nadat een half jaar later ook via KO van Patrick Cummins werd gewonnen leek ”OSP” de weg omhoog weer ingezet te hebben. In Augustus 2015 kreeg ”OSP” in zijn thuishaven Nashville, Tennessee een Main Event aangeboden tegen Glover Teixeira. Teixeira kwam af van twee verliespartijen, en was ondanks dat hij hoger gerankt was de underdog in deze wedstrijd. Teixeira wist echter een vroege ”storm” van St.Preux door te komen en uiteindelijk de thuisfavoriet via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. In Februari 2016 keerde ”OSP” terug in de Octagon om uiteindelijk voormalig Strikeforce Kampioen Rafael ”Feijao” Cavalcante via Unanimous Decision vrij eenvoudig het zwijgen op te leggen. Twee maanden later kreeg ”OSP” de kans van zijn leven. Light-Heavyweight Kampioen Daniel Cormier raakte geblesseerd, waardoor Jon Jones zonder tegenstander zat. De UFC organiseerde een Interim Titelgevecht tussen ”OSP” en Jon Jones. Jones was uiteindelijk zonder al teveel moeite via Unanimous Decision de betere van de twee. In Oktober 2016 in Manchester ging het compleet mis voor St.Preux. De Engelsman Jimi Manuwa sloeg de Amerikaanse Haïtiaan zwaar KO in de tweede ronde. ”OSP” werd vervolgens gekoppeld aan Jan Blachowicz, maar die raakte een week voor het evenement geblesseerd. De UFC gaf de Zwitser Volkan Oezdemir de kans om het op te nemen tegen St.Preux. Via een zeer controversiële Split Decision verloor St.Preux voor de derde keer op rij. St.Preux wist in April dit jaar echter orde op zaken te stellen. Zo won hij voor de tweede maal in zijn UFC carrière via een Von Flue Choke in de tweede ronde tegen de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima. Een broodnodige overwinning voor ”OSP” waardoor hij in ieder geval in de Top 10 gehandhaafd bleef. St.Preux zou dus een rematch vechten tegen ”Shogun”, echter is ”Shogun” geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Yushin Okami.

Yushin Okami (MMA 34-10/UFC 13-5) is een van de meest succesvolle Japanners in de UFC geweest. Okami kwam in 2006 de UFC binnen. Tijdens zijn eerst vier gevechten wist Okami te imponeren met vier overwinningen waaronder een Unanimous Decision tegen mede contender Mike Swick. Okami werd vervolgens gematcht in een title-eliminator tegen voormalig UFC Middleweight Kampioen Rich Frankin. In een zeer matig gevecht was het uiteindelijk Frankin die er met de overwinning via Unanimous Decision vandoor ging en zich ook met de rematch tegen Anderson Silva verzekerde. Okami wist vervolgens driemaal te winnen. Onder meer de zeer sterke BJJ vechter Dean Lister en voormalig UFC Middleweight Kampioen Evan Tanner (R.I.P.) werd verslagen. Vervolgens werd een eenzijdige partij verloren van Chael Sonnen via Unanimous Decision, echter pakte Okami vervolgens met drie overwinningen de draad weer op. De derde, een Unanimous Decision overwinning tegen Nate Marquardt was goed genoeg voor een titelgevecht tegen Kampioen Anderson Silva. Okami wist ooit Anderson Silva te ”verslaan” via een diskwalificatie voordat beide mannen voor de UFC vochten. Silva pakte zijn revanche tegen Okami via TKO in de tweede ronde. Okami zou vervolgens ook van Tim Boetsch via TKO verliezen en leek verder dan ooit verwijderd van een nieuw titelgevecht. Okami herpakte zich met drie overwinningen tegen onder meer voormalig Bellator MMA Middleweight Kampioen Hector Lombard. Okami zou vervolgens verliezen van de sterke Ronaldo ”Jacaré” Souza en werd om onverklaarbare wijze door de UFC van zijn contract ontheven. Dit gebeurde in 2013. Okami zocht vervolgens zijn heil bij de WSOF organisatie waar hij een zeer stroeve start had met twee verliespartijen in drie gevechten. Sindsdien verloor Okami niet meer en heeft hij een winstreak van vier gevechten. Het laatste gevecht van Okami tegen Andre Lobato werd gewonnen via Unanimous Decision. Dit gevecht vond plaats in Juli en was in de Welterweight divisie. Nu keert Okami terug in de UFC in de Light-Heavyweight (!!) divisie.

Comments are closed.

Translate »