breaking news

Ovince St.Preux ontmoet Volkan Oezdemir in Houston na blessure Jan Blachowicz

January 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte de UFC bekend dat Jan Blachowicz geblesseerd is geraakt en niet kan vechten tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas. De Zwitser Volkan Oezdemir zal zijn UFC debuut maken op 4 Februari 2017 in de Toyota Arena tegen Ovince St.Preux. Dit Light-Heavyweightgevecht zal waarschijnlijk deel uitmaken van de Main Card.

Ovince St.Preux (MMA 19-9/UFC 7-4) kwam in 2013 na de overname van Strikeforce door de UFC de organisatie binnen. St.Preux had met een 7-1 record in Strikeforce laten zien dat hij een groot talent voor de toekomst was. ”OSP” trok die stabiele lijn door in de UFC. Zo wist hij viermaal achter elkaar te winnen van onder meer Nikita Krylov en Gian Villante. In Augustus 2014 stond St.Preux voor het eerst op een Main Event in de UFC. Zijn tegenstander was Ryan Bader. Bader was duidelijk een maatje te groot voor ”OSP” die vijf ronden lang door de TUF 8 winnaar werd gedomineerd. Binnen drie maanden keerde St.Preux terug in de Octagon. Hij nam een short notice partij aan in Brazilië tegen de voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Mauricio ”Shogun” Rua. Tijdens het Main Event in Uberlandia wist St.Preux via een fantastische KO na 34 seconden te winnen. En nadat een half jaar later ook via KO van Patrick Cummins werd gewonnen leek ”OSP” de weg omhoog weer ingezet te hebben. In Augustus 2015 kreeg ”OSP” in zijn thuishaven Nashville, Tennessee een Main Event aangeboden tegen Glover Teixeira. Teixeira kwam af van twee verliespartijen, en was ondanks dat hij hoger gerankt was de underdog in deze wedstrijd. Teixeira wist echter een vroege ”storm” van St.Preux door te komen en uiteindelijk de thuisfavoriet via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. In Februari 2016 keerde ”OSP” terug in de Octagon om uiteindelijk voormalig Strikeforce Kampioen Rafael ”Feijao” Cavalcante via Unanimous Decision vrij eenvoudig het zwijgen op te leggen. Twee maanden later kreeg ”OSP” de kans van zijn leven. Light-Heavyweight Kampioen Daniel Cormier raakte geblesseerd, waardoor Jon Jones zonder tegenstander zat. De UFC organiseerde een Interim Titelgevecht tussen ”OSP” en Jon Jones. Jones was uiteindelijk zonder al teveel moeite via Unanimous Decision de betere van de twee. Afgelopen Oktober in Manchester ging het compleet mis voor St.Preux. De Engelsman Jimi Manuwa sloeg de Amerikaanse Haïtiaan zwaar KO in de tweede ronde. ”OSP” zal moeten zorgen dat hij tegen Oezdemir wel de overwinning pakt om niet driemaal achter elkaar te verliezen.

Volkan Oezdemir (MMA 12-1/UFC 0-0) komt zoals eerder gezegd als vervanger voor Jan Blachowicz de UFC binnen. Oezdemir is de eerste Zwitser ooit onder contract bij de UFC. Oezdemir traint in Zwitserland bij de Fight Move Academy, en in de VS bij de Blackzilians. Oezdemir staat bekend om zijn sterke standup en heeft negen van zijn in totaal twaalf overwinningen gepakt via (T)KO. Oezdemir vocht onder meer twee partijen voor de Bellator MMA organisatie. Hij wist te winnen via TKO van Josh Lanier, en verloor zijn enige Pro-MMA partij vervolgens via Submission van Kelly Anundson. Oezdemir stond gepland om het morgenavond op te nemen tegen Muhammad DeReese voor de vacante Titan FC Heavyweight titel. Dit gevecht zal (nu hij bij de UFC heeft getekend) niet door gaan.

Comments are closed.

Translate »