breaking news

Overwinningen voor Marshall en Glunder, Wilnis verliest via Split Decision

August 11th, 2018 | by Stefan Van Erp
Overwinningen voor Marshall en Glunder, Wilnis verliest via Split Decision
GLORY
0

Denver was afgelopen nacht het decor voor GLORY 56. Tijdens dit evenement streden er drie Nederlanders op het canvas. Tijdens de SuperFight Series stond D’Angelo Marshall tegenover Antonio Dvorak en Jason Wilnis tegenover Simon Marcus. Tijdens GLORY 56 stond Massaro Glunder tegenover Quade Taranaki. Marshall en Glunder wonnen hun partij. Wilnis verloor via een Split Decision. 

 

Marshall vs. Dvorak

D’Angelo Marshall had veel belang bij een goed resultaat in Denver. De huidige nummer 3 in de Heavyweight ranking verloor zijn laatste partij tegen Benjamin Adegbuyi en om in het titel contender plaatje te blijven was een overwinning cruciaal. Marshall deed dit tegen Antonio Dvorak. deze Amerikaan wist eerder al Guto Inocente drie ronden lang bezig te houden. Marshall, die sinds kort weer bij Mousid Gym traint, probeerde de grote Dvorak op afstand te houden en zijn langere reach te benutten. Dvorak probeerde op zijn beurt binnenin te komen en zocht in het begin dan ook regelmatig de clinch op. Na ongeveer een minuut aftasten wist Marshall zijn reach te vinden en kwam een aantal keer goed door. Na anderhalve minuut leek Marshall een knockdown te forceren maar de scheidsrechter zag het als een glijpartij voor Dvorak. Het bleek echter dat Dvorak niet zo stabiel meer op zijn benen stond en terwijl hij opnieuw binnenin wilde komen kwam Marshall door met een perfect geplaatste rechterhoek op de slaap bij Dvorak. Deze ging naar de grond en stond niet meer op. Marshall lijkt zijn volgende stop al ingepland te hebben. De Johan Cruijff Arena tegen Jamal Ben Saddik.

Wilnis vs. Marcus

Jason Wilnis en Simon Marcus ontmoette elkaar voor de vierde keer in de ring. Beide heren zijn al jaren rivalen en hebben oprecht een hekel aan elkaar. Dit bleek ook donderdag tijdens de wegingen waar het bijna tot een handgemeen kwam. Wilnis begon de partij zoals men dit van hem gewend is. Met een hoge dekking naar voren lopen en loeren op die ene opening waar hij verwoestend uit kan halen. Marcus vecht vanuit zijn Mauy Thai achtergrond en komt vooral met veel trappen, knieën en clinches. Ook deze partij voltrok zich in hoog tempo waarin Wilnis niet bang was te incasseren en Marcus veel trappen op de dekking van Wilnis plaatste. In eerdere partijen was gebleken dat Wilnis over een betere conditie beschikte waardoor hij in de latere rondes meer punten scoorde. Ook nu was het even aftasten in de eerste ronde voor Wilnis en kwam Marcus een paar keer goed door met zijn trappen en knieën op het lichaam van de Nederlander. Wilnis kwam in de tweede ronde beter in zijn ritme en leek de ronde ook naar zich toe te trekken. Echter was het Marcus die aan het eind van de ronde tijdens een slagenwisseling meer wist te raken. Vaak blijven dit soort slagenwisselingen bij de jury hangen en kunnen doorslaggevend zijn bij een ronde die qua score erg dicht bij elkaar ligt. In de derde ronde voltrok zich hetzelfde als bij de eerdere ronden en was het wachten op het jurybesluit. Marcus pakt uiteindelijk de overwinning via een Split Decision en zet de score op 3-1 in zijn voordeel ten opzichte van Jason Wilnis en mag nu gaan vechten voor de titel tegen kampioen Alex Pereira.

Glunder vs. Taranaki

Massaro Glunder stond tegenover de debuterende Nieuw Zeelander Quade Taranaki. Glunder liet direct merken dat er weinig te halen viel voor Taranaki en dicteerde het tempo. Met razendsnelle jabs en uitstekend voetenwerk wist hij uit de reach van Taranaki te blijven en vooral veel te scoren. Een snelle 1-2 combinatie gevolgd door een trap op de kaak van Taranaki bracht hem naar het canvas.

 

De Nieuw Zeelander wist te herstellen maar de toon was gezet voor de rest van de partij. Glunder liet zien scherp te zijn en kwam met diverse mooie combinaties door op Taranaki. De Nieuw Zeelander toonde karakter door op de been te blijven maar toen de laatste bel geklonken had was er niemand die aan de uitkomst twijfelde. Glunder won zeer overtuigend via een unanieme 30-24 van de jury en vestigt zich hiermee waarschijnlijk in de top 10 van de divisie.

Powered by Aiki Budo.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »