breaking news

Ottman Azaitar vs. Matt Frevola toegevoegd aan UFC 257 line-up

November 19th, 2020 | by Marcel Dorff
Ottman Azaitar vs. Matt Frevola toegevoegd aan UFC 257 line-up
UFC
0

Ottman Azaitar maakt op 21 januari 2021 voor de derde keer zijn opwachting in de UFC. De Marokkaanse Duitser gaat het opnemen tegen Matt Frevola in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij te melden.

Ottman Azaitar (MMA 13-0/UFC 2-0) is een Marokkaanse Duitser die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Azaitar gooide hoge ogen in het regionale Duitse circuit en vocht onder meer voor organisaties als Fair FC en GMC. Daar wist hij een 7-0 record in totaal neer te zetten en tekende hij in 2016 bij de Brave CF organisatie. Tijdens zijn debuut voor Brave CF won Azaitar via Unanimous Decision van Kevin Koldobsky. Drie maanden later finishte Azaitar zijn tegenstander Charlie Leary via KO in de eerste ronde. Brave CF was overtuigd en liet Azaitar voor de allereerste Brave CF Welterweight titel vechten tegen de Mexicaan Alejandro “Pato” Martinez. Azaitar imponeerde wederom en pakte de titel door “Pato” via een trap naar het lichaam in de derde ronde te finishen. Tijdens zijn laatste gevecht voor Brave CF vocht Azaitar in Marokko een non-titlefight tegen de Pool Danijel Kokora. Azaitar won de partij na ongeveer dertig seconden via TKO. Azaitar maakte vervolgens eind 2018 bekend dat hij bij de UFC had getekend. Azaitar maakte echter pas zijn debuut in Augustus 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi. Azaitar wist via een spectaculaire KO overwinning in de eerste ronde de Fin Teemu Packalen te verslaan. Azaitar won eveneens de Performance of the Night bonus voor zijn prestatie. Azaitar zou vervolgens in April 2020 vechten tegen Khama Worthy maar moest afzeggen nadat hij de Verenigde Staten niet binnenkwam in verband met COVID-19. De UFC plande de partij opnieuw in voor September 2020. Azaitar won wederom in de eerste ronde via TKO. En kreeg ook wederom de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Matt Frevola (MMA 8-1-1/UFC 2-1-1) is een vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2014. In het amateur circuit was Frevola met een 8-0 record ongeslagen. Inmiddels traint Frevola bij Law MMA en Serra BJJ vaak samengevoegd tot Serra-Longo Fight Team. Frevola vocht enkele gevechten voor de WSOF, ACB en Titan FC organisaties. Tijdens zijn gevecht voor de Titan FC organisatie in Januari dit jaar versloeg hij de ongeslagen Raush Manfio via Unanimous Decision. Dit wekte de interesse van de UFC, die Frevola een contract van een gevecht aanbood. Frevola mocht meedoen aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Tijdens het laatste gevecht in Week 8 nam Frevola het op tegen Jose Flores. Frevola maakte indruk en won via Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Dana White twijfelde geen moment en bood Frevola een contract aan bij de UFC. Frevola vocht vervolgens in Januari 2018 in St.Louis tegen Marco Polo Reyes. Frevola ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor zo voor het eerst een gevecht in zijn carrière. Frevola keerde vervolgens terug in November 2018 tegen Lando Vannata tijdens UFC 230 in New York. In een fantastische partij moesten beide vechters genoegen nemen met een draw. Frevola pakte uiteindelijk in zijn derde partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd gewonnen van Jalin Turner via Unanimous Decision. Frevola wist zijn eerste overwinning in de UFC in Oktober 2019 een uitstekend vervolg te geven. Tijdens UFC Tampa werd gewonnen via Split Decision tegen Luis Peña. Frevola werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Roosevelt Roberts. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Frevola gematcht tegen Frank Camacho in Juni 2020. Echter moest Frevola zich terugtrekken nadat iemand van zijn team positief testte voor COVID-19. De UFC plande vervolgens de partij tegen Roberts opnieuw in. Echter moest Frevola zich wederom terugtrekken. Ditmaal in verband met een blessure.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »