breaking news

Orion Cosce maakt UFC debuut tegen Nicolas Dalby op 21 november tijdens UFC 255

October 11th, 2020 | by Marcel Dorff
Orion Cosce maakt UFC debuut tegen Nicolas Dalby op 21 november tijdens UFC 255
UFC
0

De eerste van twee Cosce broers heeft zijn UFC debuut gepland staan. Orion Cosce maakte via zijn Instagram bekend dat hij op 21 november zijn opwachting gaat maken in de Octagon. Tegenstander is de Deen Nicolas Dalby in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Orion Cosce (MMA 7-0/UFC 0-0) startte zijn professionele carrière in 2018. Cosce rolde via het worstelen en zijn voorliefde voor Dragonball Z in het MMA. Cosce werd geboren in Weitchpec, Californië. Een plaats met een populatie van slecht 150 mensen. Cosce wist in de regionale MMA scene hoge ogen te gooien en trok met een 6-0 record de aandacht van de UFC. Cosce deed mee aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series en werd gematcht tegen Matt Dixon. Cosce was underdog in de partij, maar liet zien dat hij in de derde ronde de betere en fittere vechter was. Cosce finishte Dixon en verdiende daarmee zijn UFC contract.

Embed from Getty Images

Nicolas Dalby (MMA 18-4-1-1/UFC 2-3-1-0) maakte in 2010 zijn Pro-MMA debuut. Dalby die afkomstig is uit Kopenhagen vocht zijn eerste elf gevechten in het regionale Deense circuit. Dalby won al zijn elf gevechten. Begin 2014 kwam de Cage Warriors organisatie naar Denemarken, en kreeg Dalby direct de kans om voor de titel te vechten. Dalby won het gevecht tegen Sergei Churilov in de vierde ronde via TKO en was de Cage Warriors Welterweight Kampioen. Na een succesvolle titelverdediging tekende de Deen bij de UFC. Dalby werd gekoppeld in Mei 2015 aan de eveneens debuterende Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer evenwichtig gevecht won Dalby zijn debuut via Split Decision. Dalby zou vervolgens vechten tegen Darren Till. Dit gevecht eindigde in een Draw. Dalby zou vervolgens tweemaal achter elkaar verliezen van respectievelijk Zak Cummings en Peter Sobotta. De UFC verlengde het contract van de Deen niet waardoor hij in September 2016 de UFC moest verlaten. Dalby keerde terug bij Cage Warriors. In April 2018 verloor Dalby van Carlo Pedersoli Jr. die daarna de overstap maakte naar de UFC. Dalby pakte vervolgens eindelijk weer de draad op en wist twee solide overwinningen te pakken bij de Cage Warriors organisatie. Hierdoor mocht hij in Maart 2019 in Kopenhagen voor de Interim titel vechten tegen Alex Lohoré. Dalby pakte de Interim titel via TKO in de vierde ronde. Hierdoor mocht hij het in Juni 2019 opnemen tegen Welterweight Kampioen Ross Houston. Het gevecht eindigde in een No Contest omdat dienstdoende scheidsrechter Marc Goddard het canvas onveilig vond nadat beide vechters een enorme hoeveelheid aan bloed verloren hadden. Dalby imponeerde echter wél de UFC en maakte vervolgens na drie jaar afwezigheid in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen zijn terugkeer in de Octagon. Dalby won via Unanimous Decision van Alex Oliveira. Vervolgens werd Dalby ingeroosterd in Maart 2020 in Londen tegen Danny Roberts. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij zou vervolgens in Juli 2020 opnieuw worden ingepland. Echter raakte Roberts geblesseerd en werd vervangen door Jesse Ronson. Dalby verloor als een van de grootste favorieten op de card via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »