breaking news

Originele TUF 29 finale tussen Bryan Battle en Tresean Gore in ere hersteld voor 5 februari

October 25th, 2021 | by Marcel Dorff
Originele TUF 29 finale tussen Bryan Battle en Tresean Gore in ere hersteld voor 5 februari
UFC
0

TUF 29 winnaar Bryan Battle maakt op 5 februari zijn opwachting in de Octagon. Tegenstander is de man die hij tijdens zijn UFC debuut had moeten treffen, namelijk Tresean Gore. Beide vechters behaalden de Middleweight finale van TUF 29. Echter moest Gore met een blessure afhaken en won Battle in de finale van Gilbert Urbina. Nu zijn beide vechters alsnog tegen elkaar gematcht. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog onbekende locatie. MMA Junkie meldde de partij.

Bryan Battle (MMA 6-1/UFC 1-0) maakte na een anderhalf jaar durende amateur carrière in 2019 de overstap naar de professionals. In anderhalf jaar tijd als prof bouwde Battle een record op van 5-1. In 2021 zou Battle de kans krijgen om via The Ultimate Fighter 29 een UFC contract af te dwingen. Battle werd als laatste van de 16 vechters gekozen. Echter won hij van zowel Kemran Lachinov als van favoriet Andre Petroski waardoor hij de finale haalde. Die finale had moeten gaan tussen Battle en Tresean Gore. Echter raakte Gore geblesseerd waarna Gilbert Urbina de vervanger werd. Na een moeilijke eerste ronde draaide Battle de partij helemaal om en won hij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte de TUF 29 trofee.

Embed from Getty Images

Tresean Gore (MMA 3-0/UFC 0-0) maakte na een amateur carrière van twee jaar in 2018 zijn opwachting bij de professionals. Gore won zijn eerste drie pro partijen en mocht vervolgens deelnemen aan het 29ste seizoen van The Ultimate Fighter. Zowel Ryder Newman als Gilbert Urbina werden verslagen waarna Gore zou vechten voor de toernooiwinst tegen Bryan Battle. Gore raakte echter geblesseerd waardoor zijn kans op de TUF overwinning verkeken was. De UFC plande uiteindelijk de partij tegen (inmiddels TUF 29 winnaar) Battle opnieuw in.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »