breaking news

Opnieuw drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Phoenix in 2017

November 7th, 2016 | by Marcel Dorff

Nadat afgelopen vrijdag al drie gevechten voor de UFC Fight Night 103 card in Phoenix, Arizona bekend werden gemaakt, zijn er zojuist opnieuw drie gevechten bekend gemaakt door FoxSports Arizona. Het evenement zal plaatsvinden op 15 Januari 2017 in de Talking Stick Resort Arena.

De drie gevechten :

Ben Saunders vs. Court McGee

pixlr_20161107205527834

Saunders en McGee kwamen beiden via TUF de UFC binnen. Saunders deed dat via TUF 6, McGee via TUF 11. McGee won zelfs TUF door in de finale Kris McCray te verslaan. McGee heeft notable wins tegen onder meer Marcio Alexandre Jr., Dominique Steele en Middleweight contender Robert Whittaker. McGee was tussen 2013 en 2015 bijna twee jaar geblesseerd, en vocht dus ook niet. Na zijn rentree in 2015 wist McGee twee van in totaal drie gevechten binnen de UFC te winnen. Alleen Santiago Ponzinibbio was te sterk. Ben Saunders gaat al jaren mee in het MMA. Saunders vocht zowel voor de UFC als voor Bellator. Eerder dit jaar maakte Saunders bekend dat hij om persoonlijke reden zijn UFC contract niet verlengd had, en toen hij zich bedacht het aanbod van de tafel was. Saunders vocht buiten de UFC tegen eveneens ex-UFC vechter Jacob Volkmann. Saunders won binnen 20 seconden. Dit was genoeg reden voor de UFC om Saunders alsnog zijn contract te laten verlengen.  Het gevecht zal plaatsvinden in de Welterweight divisie.

Erik Koch vs. Tony Martin

pixlr_20161107205427582

Als er iemand is met pech in zijn carrière is het Erik Koch wel. De man die bij Roufusport traint kwam via de WEC de UFC binnen. Na overwinningen tegen Raphael Assuncao en Jonathan Brookins stond Koch gepland om het op te nemen tegen José Aldo. Koch raakte echter geblesseerd, waarna we anderhalf jaar niets meer van hem vernamen. Bij zijn comeback verloor hij van Ricardo Lamas, waarna Dustin Poirier ook te sterk was. Koch won vervolgens van Rafaello Oliveira, maar verloor daarop volgend week van Daron Cruickshank. Koch was hierna maar liefst twee jaar geblesseerd. Koch keerde in Mei van dit jaar terug in de Octagon. Daar versloeg hij Shane Campbell via Rear Naked Choke Submission. Na een afgelast gevecht wegens opnieuw een blessure tegen Drew Dober hoopt Koch in 2017 dus wel weer te vechten. Tony Martin heeft een 2-3 record binnen de UFC. Maar van mannen als Beneil Dariush, Rashid Magomedov en Leonardo Santos kan je verliezen. Martin won wel van Fabricio Camoes (Kimura Submission) in de eerste ronde en in zijn laatste gevecht van Felipe Oliveiri via Technical Submission (Rear Naked Choke) in de derde ronde. Martin zal het gevecht bij voorkeur naar de grond willen brengen, maar Koch is vrij allround en ook op de grond niet te onderschatten. Het gevecht zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Jordan Rinaldi vs. Devin Powell

pixlr_20161107205618124

Jordan Rinaldi kwam voor het eerst in beeld tijdens de eliminatiegevechten voor TUF 15. Rinaldi verloor van Joe Proctor en werd niet toegelaten tot het TUF huis. Nadat Rinaldi in de jaren erna een winstreak van vijf gevechten had opgebouwd en de UFC met een probleem zat omdat het geen short notice tegenstander kon vinden voor Abel Trujillo kreeg Rinaldi een belletje. Rinaldi viel in, maar verloor via Unanimous Decision. De voormalig RFA kampioen is nu terug en zal met een full trainingcamp gaan voor zijn eerste overwinning in de Octagon. Devin Powell maakt zijn UFC debuut. De NEF kampioen heeft een record van 9-1. Powell is een allround atleet en vecht bij de Nostos MMA gym. Het gevecht tussen Rinaldi en Powell zal plaatsvinden in de Lightweight divisie.

Leave a Reply

Translate »