breaking news

Opmerkelijk gevecht tussen 12 en 24-jarige vechters

April 27th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Opnieuw verbaast Japan ons met een opmerkelijk gevecht in ring. Zo staat respect hier zeer hoog maar worden er af en toe gevechten georganiseerd die in sommige ogen worden verkocht als een ‘Freak show’. Gevechten als Fedor vs. Zuluzinho, Jose Canseco vs. Hong Man Choi en Gabi Garcia vs. een 50-jarige vechter zijn zeer bekend bij het publiek. Zojuist is er een weer zeer opmerkelijk gevecht aangekondigd tussen een 12-jarige en 24-jarige vechter.

Volgens de WMMA Rankings staat de 12-jarige MoMo ingeroosterd om haar MMA debuut te maken tegen de 24-jarige Mamoko Yamazaki. Dit zal op 20 mei gebeuren tijdens het evenement Deep Jewels 16. Mamoko Yamazaki is geen onbekende met het wedstrijdvechten en kent een record van twee om drie. Deze amateurpartij zal plaatsvinden in een gewicht van 95 pounds. Beide vechters dragen hoofdbescherming en mogen geen stoten uitdelen op de grond.

Professioneel vechter Roxanne Modafferi gaf haar mening via twitter:

“omfg I have such a big problem with this!!!!!!! I don’t even want kids taking blows to the head in practice until they are over 13.”

Eerder stonden atleten als Mizuki Inoue en Rena Kubota op 16-jarige leeftijd op het canvas. Echter zal dit gevecht de grenzen ver verleggen. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »