breaking news

Openhartige Dana White tijdens Media Scrum

December 29th, 2016 | by Stefan Van Erp

UFC president Dana White heeft tijdens de UFC media scrum 30 minuten de tijd genomen om vragen te beantwoorden en was hierin behoorlijk openhartig. 

Op de vraag waarom Ronda Rousey een uitzondering krijgt als het gaat om mediaoptredens was White resoluut en zei hij dat Ronda zoveel voor de organisatie en de sport heeft gedaan dat hij vond dat hij geen nee kon zeggen. Hij voegt er wel aan toe dat dit eenmalig is en dat Ronda de volgende keer wel weer interviews moet geven. Het is voor het eerst dat de UFC toestaat dat een atleet geen mediaoptredens doet in aanloop naar een gevecht. White vertelt ook dat dit geen vrijbrief is voor vechters in de toekomst. Wanneer een vechter besluit om geen media te woord te staan zal deze van de kaart worden gehaald.

Over Fabricio Werdum was Dana duidelijk. Werdum heeft 2 gevechten afgewezen. Zo heeft de UFC hem aangeboden om tegen Junior Dos Santos te vechten nadat bleek dat Cain Velasquez niet kon vechten. Werdum eiste meer geld als hij het tegen Dos Santos op zou moeten nemen ($800.000 en een deel van de pay-per-view opbrengst). Ook is hem aangeboden om tijdens UFC 208 in Brooklyn te vechten tegen Alistair Overeem.
Direct na de Scrum heeft Werdum Dana een bericht gestuurd met de volgende tekst:
“I think it was a misunderstanding about it. I didn’t know that there were people willing to fight me and I didn’t turn it down at all. Once again I dind’t know about it. Please let me know it you would have a time to talk about it because I am ready to fight anyone. Would you be able to pay me 500K flat plust PPV? I will fight anyone because I want to prove to you I am part of the UFC family. Please let me know what you think about it?”

Dana betwijfelt of Cain Velasquez echt wilde vechten tijdens UFC 207. Hij vindt het waanzin dat Cain in een interview, een aantal dagen voor het gevecht aangaf dat hij niet langer dan 10 minuten kon staan. Dit heeft de Nevada Athletic Comission doen besluiten om het gevecht niet door te laten gaan. Werdum krijgt geen deel van zijn gage nu het gevecht niet doorgaat.

Het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson lijkt er niet te gaan komen. Het idee was om beide heren voor de interim Lightweight titel te laten vechten maar Ferguson wilt hetzelfde bedrag ontvangen als Khabib. Dit is volgens Dana niet mogelijk omdat Khabib nu eenmaal een andere deal heeft. Ferguson heeft een contract getekend waarin staat wat hij per gevecht gaat verdienen en daar houdt de organisatie hem aan.

Over Cris Cyborg zegt Dana dat hij het gek vond dat ze iedere keer gevechten afwees op Featherweight divisie die speciaal voor haar gemaakt werd. Eerst vertelde ze dat ze binnen acht weken niet op gewicht kon komen en later kon ze dat niet op elf weken van tevoren. Dana vertelt dat hij op zijn minst verwacht had van Cyborg dat zij hem vertelde over haar gezondheidsproblemen. Het was een schok voor hem dat de positieve test kwam maar maakte voor hem ook een hoop duidelijk.

Conor McGregor heeft 10 maanden vrij genomen na zijn gevecht van UFC 205. Hij komt op dit moment dan ook niet voor in de plannen van de UFC. Daarom probeert de organisatie de divisie “levend” te houden. Nadat Ferguson tegen Khabib niet doorging heeft Jose Aldo gevraagd om tegen Khabib te vechten. De organisatie stond hier welwillend tegenover en heeft het gevecht voorgesteld aan Khabib maar zijn vader heeft het afgewezen omdat Khabib rust nodig heeft.

Leave a Reply

Translate »