breaking news

Ook B-test van Jon Jones is positief

September 13th, 2017 | by Stefan Van Erp

UFC Light Heavyweight kampioen Jon Jones heeft de resultaten van zijn B-test binnen en zijn niet hetgeen waar hij op gehoopt had. USADA heeft Jones laten weten dat hij ook op deze test positief is getest op de stof Turinabol. 

Jon Jones testte positief op 28 juli. Dit is de dag van de weging voor zijn partij tegen Daniel Cormier. Veel mensen zette vraagtekens bij het feit dat Jones op 29 juli een negatieve dopingtest doorstond. Het blijkt echter dat op 29 juli een bloedafname is gedaan om te testen en op 28 juli een urinetest. Via de bloedafname is Turinabol niet te traceren.

Hoewel het anti-doping agentschap waakt voor voorbarige conclusies lijkt het erop dat Jones een lange schorsing gaat krijgen. De maximale straf voor het gebruik van steroiden in combinatie met zijn vorige positieve test is 4 jaar. Jones testte juli vorig jaar positief op de stof letrozol. Dit bleek te zitten in een viagrapil waardoor Jones voor 1 jaar geschorst werd.

Jones zal de kans krijgen zich te verdedigen op een officiële zitting. Het lijkt erop dat deze zitting op 17 oktober aanstaande zal zijn. Het resultaat van het gevecht met Daniel Cormier zal hoogstwaarschijnlijk worden omgezet in een No Contest. Ook ligt het in de lijn der verwachting dat Jones zijn titel kwijt gaat raken. Of deze terug gaat naar Cormier is nog niet bekend.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »