breaking news

Onverwachte terugkeer Rolando Dy tegen Wuliji Buren tijdens UFC Shanghai

November 7th, 2017 | by Marcel Dorff

De Filipijn Rolando Dy kondigde nog geen twee weken geleden aan dat hij ”gecut” was door de UFC en dat hij hierdoor zijn MMA carrière beëindigde. Echter heeft de UFC ontzettend veel moeite om de UFC Shanghai card van 25 November rond te krijgen. Met nog maar negen gevechten op de card belde de UFC toch opnieuw aan bij Dy. Dy twijfelde geen moment en maakt na 12 dagen alweer een einde aan zijn MMA pensioen, dit wist de Dy in een interview met het Filipijnse Dojofighter te vertellen. De Filipijn neemt het op in de Featherweight divisie tegen de Chinese nieuwkomer Wuliji Buren. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card van het UFC Fight Night 122 evenement in de Mercedes-Benz Arena te Shanghai, China.

Rolando Dy (MMA 8-6-1-1/UFC 0-2) maakte in Juni dit jaar op short notice zijn UFC debuut als vervanger van Wang Guan tegen Alex Caceres. In een zeer leuk gevecht moest Dy echter aan het einde van de tweede ronde het gevecht staken in verband met een oogblessure. In zijn tweede gevecht voor de organisatie verloor Dy via Unanimous Decision van de Japanner Teruto Ishihara. Dy werd in de eerste ronde overklast door de Japanner die via 10-8 die ronde wist te winnen. Dy won echter de tweede en derde ronde op twee scorecards van de judges. Hierdoor zou het gevecht normaal in een Majority Draw zijn geëindigd. Helaas voor Dy werd hij door de dienstdoende scheidsrechter gestraft met een punt aftrek in verband met herhaaldelijke trappen naar het kruis van Ishihara (per ongeluk). Hierdoor verloor de Filipijn via Unanimous Decision. Dy begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Dy vocht vooral voor de Pacific Xtreme Combat organisatie. Daar kreeg hij in 2014 een titelgevecht aangeboden tegen Kyle Aguon. Dy verloor via Split Decision, en zou een paar maanden later in een rematch opnieuw via Split Decision verliezen. Vervolgens pakte Dy in 2016 drie overwinningen op rij bij de organisatie, en leek een nieuw titelgevecht in de maak. Dy tekende echter bij de Brave CF organisatie. De grootste organisatie van het Midden-Oosten. Hier vocht hij eerder dit jaar in India tegen de Indiër Nelson Paes. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een No Contest nadat beide mannen hard met het hoofd tegen elkaar waren aangekomen.

Wuliji Buren (MMA 10-4/UFC 0-0) is een Chinese vechter die tijdens UFC Shanghai zijn debuut maakt voor de organisatie. Buren begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In dat jaar vocht hij zesmaal en bleef hij ongeslagen. Hij pakte eveneens de CKF titel. Echter in zijn daarop volgende vijf partijen wist Buren maar eenmaal de overwinning over de streep te trekken. Inmiddels heeft de Chinees de rug gerecht en won hij zijn laatste drie gevechten allemaal voortijdig waarna de UFC nu de kans geeft aan Buren om zich op het hoogste podium te bewijzen.

Comments are closed.

Translate »