breaking news

Onrust bij GLORY houdt aan: Vechters hebben nog geen contract voor komend evenement

August 23rd, 2020 | by Stefan Van Erp
Onrust bij GLORY houdt aan: Vechters hebben nog geen contract voor komend evenement
GLORY
0

GLORY Kickboxing is voornemens om op 2 en 3 oktober evenementen te organiseren in Katwijk. Echter lijkt het nog maar de vraag of deze evenementen door kunnen gaan. Diverse bronnen bevestigen aan MMA DNA dat er nog geen contract verzonden is naar de vechters die op deze figtcards staan. Tevens lopen sponsoren weg en wist vechtsportinfo.nl eerder vandaag te melden dat Cor Hemmers GLORY heeft verlaten.

Contracten
De paniek slaat  inmiddels toe bij diverse vechters van de komende evenementen in oktober. Normaal gesproken ontvangen zij 2 maanden van tevoren een contract met de overeengekomen voorwaarden. Deze hebben zij tot op heden echter nog niet ontvangen. Ook blijkt dat de verantwoordelijke persoon voor de matchmaking al enige tijd niet bereikbaar is voor vechters en trainers. Dit zorgt voor onrust bij de betrokken partijen.

Leegloop
Vechters lijken niet langer af te willen wachten wat er gaat gebeuren bij GLORY. Zo heeft One Championship vandaag Lightweight kampioen Marat Grigorian binnengehaald en heeft ook voormalig Bantamweight kampioene Anissa Meksen een contract bij dezelfde organisatie getekend. Ook gaan er geruchten dat diverse belangrijke vechters binnen GLORY onrustig beginnen te worden. Als het schip niet snel wordt bijgestuurd lijkt het een kwestie van tijd dat er meerdere vechters voor een andere organisatie gaan kiezen.

Cor Hemmers
Vechtsportinfo.nl heeft vanuit bronnen vernomen dat voormalig Head of Talent Operations, Cor Hemmers, niet meer bij GLORY werkzaam is. Hemmers is jarenlang de drijvende kracht achter de matchmaking van GLORY geweest en was tevens het gezicht van de organisatie. Zo heeft Hemmers onder anderen de GLORY rankings in het leven geroepen en was hij verantwoordelijk voor het aantrekken van een groot aantal vechters voor de promotie. Met het eerdere afscheid van Remon Daalder, het recente afscheid van Cor Hemmers en het volledige Nederlandse team lijkt er een einde te zijn gekomen aan de lokale activiteiten van GLORY.

Sponsoren
Onlangs werd aangekondigd dat Monster Energy als sponsor van GLORY stopt. Meerdere bronnen hebben inmiddels aan MMA DNA bevestigd dat ook een van GLORY’s grootste sponsors, Jack’s Casino’s, stopt met het sponseren van GLORY evenementen. Dit betekent financieel een enorme strop voor GLORY, in een tijd waarin het bedrijf toch al in financieel zwaar weer verkeert.

Faillissement
Zoals MMA DNA eerder wist te melden is RES Events, een dochteronderneming van GLORY dat de Europese evenementen organiseerde, op 18 augustus officieel failliet verklaard. Daarom is het ook maar de vraag of GLORY überhaupt nog onder dezelfde naam evenementen kan gaan organiseren in Nederland. Diverse schuldeisers zullen met extra aandacht naar de laatste ontwikkelingen kijken. Iedere inkomstenstroom zal voor hen een kans zijn om de gemaakte schulden te innen.

Al met al lijkt het nog maar de vraag of de aangekondigde evenementen in oktober door zullen gaan.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »