breaking news

Onofficiële “title-eliminator” tussen Ketlen Vieira en Irene Aldana tijdens UFC 245 in Las Vegas

October 10th, 2019 | by Redactie
Onofficiële “title-eliminator” tussen Ketlen Vieira en Irene Aldana tijdens UFC 245 in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een title-eliminator/back-up gevecht toegevoegd aan de UFC 245 card op 14 December 2019 in Las Vegas, Nevada. Na lang blessureleed keert de ongeslagen Ketlen Vieira terug in de Octagon tegen de Mexicaanse Irene Aldana in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar in de T-Mobile Arena. Later op de avond zal in dezelfde divisie voor de titel gevochten worden tussen Kampioene Amanda Nunes en Germaine de Randamie. De UFC heeft zich dus ingedekt mocht er iets gebeuren mbt het titelgevecht. Milenio maakte de partij bekend, de UFC heeft dit bevestigd.

Ketlen Vieira (MMA 10-0/UFC 4-0) wordt in Brazilië gezien als een van de grootste talenten in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse is de Big Way Fight en Mr.Cage Kampioen in Brazilië. In Oktober 2016 maakte Vieira haar UFC debuut tegen Kelly Faszholz. In een zeer gelijkwaardige partij wist Vieira twee juryleden te overtuigen en won ze het gevecht via Split Decision. Haar tweede partij voor de organisatie vocht Vieira in April 2017 tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri tegen de Amerikaanse Ashlee Evans-Smith. Vieira domineerde de partij zowel staand als op de grond en won uiteindelijk via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Braziliaanse gematcht tegen voormalig UFC Women’s Bantamweight titeluitdaagster Sara McMann. Vieira slaagde met vlag en wimpel voor deze serieuze test en versloeg McMann via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor is Vieira nog altijd ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. Vieira traint bij Nova União Manaus en bij Team Feitosa (het team van de bekende K-1 vechter Glaube Feitosa). Vieira werd vervolgens ingeroosterd tegen voormalig titeluitdaagster Cat Zingano tijdens UFC 222 in Las Vegas. Vieira domineerde de partij, maar ondanks dat gegeven won ze slechts via Split Decision. Vieira zou het vervolgens opnemen tijdens UFC São Paulo tegen Tonya Evinger. Echter moest de Braziliaanse in verband met een blessure verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Irene Aldana (MMA 11-5/UFC 4-3) wordt samen met Alexa Grasso gezien als dé toekomst van het MMA voor vrouwen in Mexico. Aldana werkte zich in Invicta FC op als een van de beste vechtsters in de Bantamweightklasse. In haar eerste twee gevechten voor de organisatie versloeg ze zowel Peggy Morgan als Colleen Schneider via Submission (RNC) in de eerste ronde. Genoeg reden voor Invicta FC om de Mexicaanse een titelgevecht aan te bieden tegen Tonya Evinger. Evinger won via TKO in de vierde ronde en verdedigde dus haar titel. Aldana kwam echter keihard terug en wist haar daarop volgende gevechten beiden te winnen via TKO in de eerste ronde. Jessamyn Duke en Faith van Duin werden verslagen. Eind 2016 werd ze opgepikt door de UFC, en maakte ze tijdens het voorlaatste evenement van 2016 in Sacramento haar debuut tegen Leslie Smith. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met Fight of the Night was Leslie Smith iets beter dan de Mexicaanse. Aldana verloor het gevecht via Unanimous Decision, en ging vervolgens op zoek naar eerherstel tegen Katlyn Chookagian. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York vochten beide vrouwen tegen elkaar. Chookagian won een zeer evenwichtig gevecht via Split Decision. Hierdoor was Aldana nog steeds op zoek naar haar eerste UFC overwinning in haar derde gevecht voor de organisatie. Tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 wist Aldana eindelijk die overwinning te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Talita Bernardo. Aldana zou het vervolgens opnemen tegen Bethe Correira tijdens UFC 227 in Augustus 2018. Echter werd Correia in verband met een blessure aan haar oog niet goedgekeurd om te mogen vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Aldana maakte vervolgens haar opwachting tegen Lucie Pudilova tijdens UFC 228. Via Split Decision won Aldana in een fantastische partij. Aldana werd vervolgens wederom aan Bethe Correia gekoppeld. In Mei 2019 won Aldana in de derde ronde via een Armbar Submission. Aldana kon haar goede reeks in Juli 2019 echter niet voortzetten. Raquel Pennington was in een gelijkwaardige partij te sterk via Unanimous Decision. Aldana zou vervolgens in September 2019 in Mexico City vechten tegen Marion Reneau. Echter meldde Reneau zich af voor de partij en werd Vanessa Melo de nieuwe opponente. Aldana had weinig moeite met Melo en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »