breaking news

Onofficiële “title-eliminator” tussen Askar Askarov en Kai Kara-France tijdens UFC Columbus

December 25th, 2021 | by Marcel Dorff
Onofficiële “title-eliminator” tussen Askar Askarov en Kai Kara-France tijdens UFC Columbus
UFC
0

Een zeer interessante partij is toegevoegd aan de UFC Columbus card op 26 maart aanstaande. Askar Askarov komt die avond in actie. De ongeslagen Dagestani gaat het opnemen tegen de Nieuw-Zeelander Kai Kara-France. De respectievelijk nummer 2 en nummer 5 van de Flyweight divisie zullen elkaar treffen in de Octagon van de Nationwide Arena. MMA Junkie maakte het gevecht bekend.

Askar Askarov (MMA 13-0-1/UFC 3-0-1) begon zijn MMA carrière in 2013. Na drie overwinningen voor kleinere Russische organisaties werd de Dagestani in 2015 getekend door de ACB organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij Vyacheslav Gagiev via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens ook de ongeslagen Israëliër Kirill Medvedovsky, Marcin Lasota en Ruslan Abiltarov te hebben gefinisht mocht Askarov voor de vacante Flyweight titel vechten tegen de Braziliaan Jose Maria Tomé. De titel was vacant nadat Kampioen Magomed Bibulatov bij de UFC tekende. In Oktober 2016 pakte Askarov de titel door Tomé via een Brabo Choke Submission in de vijfde ronde te finishen. In April 2017 verdedigde Askarov zijn titel voor het eerst tegen de Amerikaan Anthony Leone. Wederom zette Askarov een zeer sterke prestatie neer door Leone via een Twister Submission in de derde ronde te finishen. Askarov pakte vervolgens in de zomer van 2017 een gouden medaille bij de Deaflympics in de discipline worstelen. Askarov zou eigenlijk begin Januari 2018 zijn titel voor de tweede maal gaan verdedigen, ditmaal tegen Rasul Albaskhanov. Echter werd Askarov getroffen door Angina waardoor het gevecht op een later moment plaats zou vinden. Tijdens ACB 86 in Moskou werd het gevecht alsnog gehouden. In een zeer technisch gevecht op de grond won Askarov via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Askarov zou vervolgens een jaar niet vechten en werd in verband gebracht met een overstap naar ONE Championship. Echter is dit niet gebeurd en maakte Askarov tijdens UFC Mexico City in September 2019 zijn opwachting in de UFC. Tegenstander was de Mexicaan Brandon Moreno. In een vermakelijk en gelijkwaardig gevecht kwam er door middel van een Split Draw geen winnaar. Uiteindelijk pakte Askarov vier maanden later wel zijn eerste UFC overwinning. In een sterke partij werd via Unanimous Decision gewonnen van Timothy Elliott. Askarov werd vervolgens in Juli 2020 gematcht tegen Alexandre Pantoja. Askarov won de partij via Unanimous Decision. De Dagestani wist de stijgende lijn in Maart 2021 door te trekken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van voormalig titeluitdager Joseph Benavidez. Askarov zou vervolgens terugkeren in de Octagon in Juli 2021 tegen Alex Perez. Echter raakte Askarov geblesseerd en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Kai Kara-France (MMA 23-9-0-1/UFC 6-2-0-0) is een Nieuw-Zeelandse MMA vechter die al sinds 2010 in het Pro-MMA actief is. Kara-France vocht voor kleinere Australische en Nieuw-Zeelandse organisaties alvorens hij in 2015 de Bragging Rights titel wist te pakken. Dit leverde hem een ticket op om mee te doen aan het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter. Helaas voor Kara-France werd hij in de kwartfinales uitgeschakeld door Alexandre Pantoja. De UFC gaf Kara-France tot verbazing van veel mensen geen kans tijdens de TUF 24 Finale prelims. Kara-France verloor vervolgens zijn daarop volgende gevecht bij de Rizin FF organisatie. Echter wist hij sindsdien een serie van vijf overwinningen op rij neer te zetten. Dit deed Kara-France in de Bantamweight divisie. De UFC heeft hem inmiddels gecontracteerd en voor zijn debuut keert Kara-France terug in de Flyweight divisie. Dat zou tijdens UFC Adelaide tegen Ashkan Mokhtarian zijn. Echter raakte Mokhtarian geblesseerd waarna Elias Garcia de nieuwe tegenstander werd. In een zeer attractief gevecht was Kara-France uiteindelijk de beste en won hij zijn debuut bij de UFC via Unanimous Decision. Beide vechters wonnen eveneens de Fight of the Night bonus. Kara-France werd vervolgens ingepland tijdens UFC 234 in Melbourne tegen promotionele nieuwkomer Raulian Paiva. Kara-France won via een controversiële Split Decision. Kara-France werd vervolgens tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 gekoppeld aan Mark De La Rosa. In een attractieve partij won Kara-France via Unanimous Decision. Kara-France zou het vervolgens in December 2019 gaan opnemen tegen Sergio Pettis. Maar door een contractdispuut van de Amerikaan met de UFC werd niet Pettis maar Brandon Moreno de tegenstander. Moreno bleek te sterk voor Kara-France. In een zeer attractieve partij verloor Kara-France via Unanimous Decision. Kara-France keerde echter al in Februari 2020 terug in de Octagon. Voor eigen publiek won hij in Auckland van Tyson Nam via Unanimous Decision. Kara-France werd vervolgens gekoppeld aan Alex Perez in Mei 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Hierdoor keerde Kara-France pas terug in September 2020 tegen Brandon Royval. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Kara-France in de tweede ronde via een Guillotine Choke Submission. Kara-France wist zich in Maart 2021 te revancheren voor die verliespartij. Aan het einde van de eerste ronde werd Rogerio Bontorin via KO verslagen. Het leverde Kara-France de Performance of the Night bonus op. Kara-France verwelkomde vervolgens voormalig Bantamweight kampioen Cody Garbrandt in de Flyweight divisie. Kara-France imponeerde met een KO overwinning in de eerste ronde. De Nieuw-Zeelander pakte daarmee eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »