breaking news

Ongeslagen Strawweights Viviane Pereira en Tatiana Suarez ontmoeten elkaar in Norfolk

August 30th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Braziliaanse Clube da Luta heeft bekend gemaakt dat de ongeslagen Viviane Pereira op 11 November 2017 tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Virginia haar opwachting zal maken. Zij neemt het in de Women’s Strawweight divisie op tegen de eveneens ongeslagen TUF 23 winnares Tatiana Suarez. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Ted Constant Convocation Center. Het is niet bekend of het gevecht tot de Preliminary Card of Main Card zal behoren.

Viviane Pereira (MMA 13-0/UFC 2-0) in Brazilië beter bekend als ”Viviane Sucuri” (Sucuri is Portugees voor Anaconda) is een ongeslagen vechtster dit uitkomt voor Dragon Kombat Team. Pereira won meerdere titels in haar MMA carrière bij organisaties als XFC, LFC en Bitetti Combat. Met vier KO overwinningen, twee submissions en vijf decisions kwam de Braziliaanse uit Ceara, Fortaleza, Brazilië in December 2016 op short notice de UFC binnen. Pereira verving haar geblesseerde landgenote Poliana Botelho tegen voormalig Women’s Strawweight titeluitdaagster Valerie Letourneau. Pereira wist het gevecht in Canada via Split Decision naar zich toe te trekken. Begin Juni vocht Pereira haar tweede gevecht voor de UFC tegen Jamie Moyle. Pereira was te sterk en won via Unanimous Decision en behield haar ongeslagen record.

Tatiana Suarez (MMA 4-0/UFC 1-0) is een vrouw met een verhaal. De Amerikaanse is een tweemalig bronzen medaille winnares tijdens het WK Freestyle worstelen. Suarez was in 2011 gerankt als #1 van de wereld in Freestyle Wrestling tot 55kg, maar raakte geblesseerd in aanloop naar de Olympische Spelen. Uit de scans in het ziekenhuis kwam echter niet alleen de blessure naar boven, maar ook dat Suarez schildklierkanker had. Suarez herstelde via chemotherapie, maar mocht niet meer worstelen. Suarz vond haar liefde voor BJJ, en later voor MMA. Tijdens het 23ste seizoen van TUF wist Suarez door te stomen tot de finale. Hierin wist ze Amanda Cooper in de eerste ronde via een D’Arce Choke te verslaan en de TUF titel te pakken. Suarez zou het vervolgens in December 2016 opnemen in Albany tegen Juliana Lima. Echter raakte Suarez geblesseerd waardoor haar aankomende gevecht pas haar tweede in de Octagon zal worden.

Comments are closed.

Translate »