breaking news

Ongeslagen Shavkat Rakhmonov treft Carlston Harris tijdens UFC evenement op 5 februari

November 22nd, 2021 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Shavkat Rakhmonov treft Carlston Harris tijdens UFC evenement op 5 februari
UFC
0

Shavkat Rakhmonov maakt op 5 februari aanstaande zijn comeback in de Octagon. De ongeslagen vechter uit Kazachstan gaat het opnemen tegen Carlston Harris in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Freak MMA wist de partij als eerste te melden. Wij kunnen inmiddels bevestigen dat de contracten zijn getekend.

Shavkat Rakhmonov (MMA 14-0/UFC 2-0) is een Kazak die zijn Pro-MMA carrière startte in 2014. Rakhmonov vocht zijn partijen afwisselend voor M-1 Global en het Zuid-Koreaanse Battle of Nomads. In zijn eerste twee jaar als professional wist Rakhmonov een record neer te zetten van 7-0 met onder andere overwinningen tegen Adil Boranbayev en Marcelo Brito. Na vervolgens nog drie overwinningen mocht Rakhmonov in 2019 voor de vacante M-1 Global Welterweight titel vechten tegen Daniil Prikaza. Rakhmonov won de partij via TKO in de tweede ronde en was de nieuwe Kampioen. In Juni 2019 verdedigde Rakhmonov zijn titel via KO in de eerste ronde tegen Tiago Varejao. Doordat de UFC een deal heeft met M-1 Global dat ze hun kampioenen mogen contracteren als ze minstens eenmaal hun titel hebben verdedigd kwam Rakhmonov in aanmerking. Rakhmonov zou vervolgens in Maart 2020 zijn UFC debuut maken tegen Bartosz Fabinski. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Rakhmonov zou hierna in Juli 2020 ingepland worden tegen Ramazan Emeev. Echter raakte de Kazak geblesseerd waardoor zijn debuut wederom werd uitgesteld. Hierdoor werd zijn debuut gepland voor Oktober 2020 tegen Elizeu Zaleski dos Santos. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waardoor Alex Oliveira de partij op short notice aannam. Rakhmonov won de partij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Rakhmonov voegde daar in Juni 2021 een nieuwe overwinning aan toe. In de tweede ronde werd via Rear Naked Choke Submission gewonnen van de Braziliaan Michel Prazeres.

Embed from Getty Images

Carlston Harris (MMA 17-4/UFC 2-0) is een Guyaanse vechter die zijn professionele debuut maakte in 2011. Harris is echter al jaren woonachtig in Brazilië en maakte ook in dat land furore in zijn begindagen als professional. Met een 10-3 record tekende Harris in 2016 bij de Brave CF organisatie. Harris had in zijn eerste vijf jaar onder meer weten te winnen van Michel Pereira, Wellington Turman en Joilton Lutterbach. Harris wist ook bij Brave CF indruk te maken en won zijn eerste twee partijen tegen respectievelijk Thiago Vieira en Carl Booth. Dit leverde Harris een titelgevecht op tegen kampioen Jarrah Al-Silawi. Harris verloor via TKO in de eerste ronde. De Guyanees ging terug naar Brazilië waar hij bij de Shooto Brasil organisatie twee overwinningen wist te pakken. Harris door vervolgens begin 2021 op bij de UAE Warriors in Abu Dhabi. Daar nam hij het op tegen Saygid Izagakhmaev. Met UFC president Dana White langs de kooi die geïnteresseerd was om Izagakhmaev te contracteren wist Harris het feestje te verstoren en de Rus via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Harris boekte hiermee zijn ticket naar de UFC aangezien Dana White hierdoor Harris en niet Izagakhmaev een UFC contract gaf. Harris debuteerde in de UFC in Mei 2021. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde werd Christian Aguilera verslagen. Harris pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Harris vervolgde zijn UFC run vier maanden later met een TKO overwinning in de eerste ronde tegen Impa Kasanganay.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »