breaking news

Ongeslagen Punahele Soriano treft Eric Spicely tijdens UFC on ESPN 8 in Columbus

January 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Punahele Soriano treft Eric Spicely tijdens UFC on ESPN 8 in Columbus
UFC
0

De ongeslagen Hawaiiaan Punahele Soriano heeft na een succesvol UFC debuut vorige maand alweer een nieuw gevecht in de planning staan. Soriano zal het op 28 maart 2020 gaan opnemen tegen Eric Spicely. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Nationwide Arena te Columbus. Ohio. Het gevecht dat door MMA Junkie werd bekend gemaakt maakt deel uit van de UFC on ESPN 8 card.

Punahele Soriano (MMA 7-0/UFC 1-0) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een korte amateur carrière (waarin hij ongeslagen bleef) in 2017 zijn Pro-MMA debuut maakte. Soriano vocht allemaal losse gevechten voor PFL, LFA en Titan FC. Alle gevechten wist hij in de eerste ronde te winnen. Hierdoor mocht Soriano tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series proberen een UFC contract te verdienen. Soriano werd gematcht met Jamie Pickett. In een vrij dominante, maar ook vrij moeizame partij won Soriano door zijn worstelen te gebruiken via Unanimous Decision. Echter was Dana White enthousiast en kreeg Soriano het UFC contract. Soriano zou tijdens UFC 242 in Abu Dhabi zijn debuut maken tegen Adam Yandiev. Echter raakte Yandiev geblesseerd en werd het gevecht in zijn geheel gecanceld. Hierdoor maakte Soriano pas in December 2019 zijn debuut voor de UFC tegen Oskar Piechota. Een zeer sterk debuut aangezien Soriano vroeg in de eerste ronde de partij via KO wist te beslissen.

Embed from Getty Images

Eric Spicely (MMA 12-5/UFC 2-5) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt. Spicely keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale tegen Gerald Meerschaert. Spicely verloor het gevecht via TKO. Spicely verloor ook zijn daarop volgende gevecht tegen Darren Stewart in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool. Hierdoor verloor Spicely zijn derde op een volgende partij en werd zijn contract ontbonden. Spicely tekende vervolgens bij de CES MMA organisatie en wist hier in 2019 zijn beide partijen in de eerste ronde te beslissen. Waaronder een overwinning tegen de sterke Caio Magalhaes. Spicely kreeg vervolgens zijn tweede kans bij de UFC. Hij pakte een short notice partij aan in Juni 2019 tegen de ongeslagen Deron Winn. In een vermakelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Spicely via Unanimous Decision. Spicely zou vervolgens in Oktober 2019 vechten in Boston tegen Brendan Allen. Echter raakte Spicely geblesseerd waardoor hij noodgedwongen moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »