breaking news

Ongeslagen Miles Johns treft Mario Bautista tijdens UFC 247 in Houston

December 11th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Miles Johns treft Mario Bautista tijdens UFC 247 in Houston
UFC
0

De ongeslagen Miles Johns zal op 8 februari 2020 zijn opwachting maken in de Octagon. Net als zijn teamgenoot Alex Morono zal Johns in zijn thuisstaat vechten. Johns neemt het op tegen Mario Bautista in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Toyota Center op de Preliminary Card van UFC 247 in Houston, Texas. Johns maakte dit nieuws bekend via zijn Social Media accounts.

Miles Johns (MMA 10-0/UFC 1-0) maakte na een korte amateur carrière in 2014 de overstap naar de professionals. Johns die traint bij Fortis MMA wordt gezien als een van de grootste talenten in het Amerikaanse regionale circuit. Johns won zijn eerste drie gevechten waarna hij in 2016 werd gecontracteerd door Legacy FC. Johns won ook zijn debuutpartij daar en zou na de fusie van Legacy FC en RFA in LFA mee over gaan. Johns imponeerde in de LFA organisatie met overwinningen tegen Levi Mowles, Caio Machado en Eric Ellington. Dit leverde hem in November 2018 een titelgevecht op tegen Adrian Yanez voor de vacante LFA Bantamweight titel. Johns vocht sterk en won het gevecht via Split Decision. In Maart 2019 zou hij zijn titel verdedigen tegen Vince Cachero, maar moest geblesseerd afhaken. Johns kreeg vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Johns werd gematcht tegen Richie Santiago. Johns domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Dana White was lyrisch over de prestatie van Johns en gaf hem een UFC contract. In September 2019 maakte Johns zijn UFC debuut tegen Cole Smith tijdens UFC Vancouver. In een zeer taai gevecht wist Johns uiteindelijk via Split Decision in de thuisstad van Smith de Split Decision mee terug naar Texas te nemen.

Embed from Getty Images

Mario Bautista (MMA 7-1/UFC 1-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2017 bij de Iron Boy MMA organisatie. Na een snelle overwinning tegen Jesse Orta werd Bautista gecontracteerd door de Tachi Palace Fights promotie. Ook daar pakte hij een overwinning, ditmaal via D’Arce Choke Submission. Na nog een los gevecht bij een andere organisatie tekende Bautista in 2018 bij de LFA organisatie. Daar zou hij tweemaal weten te winnen tegen respectievelijk Raphael Montini de Lima en AJ Robb. Vervolgens kwam Bautista in actie tegen Juan Pablo Gonzalez tijdens een Combate Americas evenement. Ook deze partij werd gewonnen. Bautista maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut in Januari 2019 tegen Cory Sandhagen. Sandhagen bleek een maatje te groot en versloeg Bautista via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Bautista wist uiteindelijk in zijn tweede partij wél de overwinning te pakken. Tijdens UFC San Antonio in Juli 2019 versloeg hij de Zuid-Koreaan Jin Soo Son via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »