breaking news

Ongeslagen Manny Bermudez treft Casey Kenney tijdens UFC 241 in Anaheim

July 8th, 2019 | by Redactie
Ongeslagen Manny Bermudez treft Casey Kenney tijdens UFC 241 in Anaheim
UFC
0

De ongeslagen Manny Bermudez zal op 17 Augustus 2019 zijn opwachting gaan maken tijdens UFC 241 in Anaheim, Californië. In de Bantamweight divisie stuit hij op Casey Kenney. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Honda Center. Het gevecht dat deel uit maakt van de Preliminary Card werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Manny Bermudez (MMA 14-0/UFC 3-0) is een van de grootste talenten in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Na een succesvolle amateur carrière maakte Bermudez in 2015 de overstap naar het professionele niveau. Bermudez vocht in zijn carrière voor de Cage Titans en CES MMA promoties en heeft tot dusver al zijn gevechten in winst weten om te zetten. Bermudez heeft onder meer overwinningen op zijn resumé staan tegen Bendy Casimir, Saul Almeida en Tony Gravely. Eind Januari 2018 pakte Bermudez zijn elfde overwinning op rij door Seth Basler via een Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde te verslaan. Dit was voor de UFC de doorslag om Bermudez een contract aan te bieden. Bermudez debuteerde tijdens UFC Orlando tegen Albert Morales. Bermudez zette een sterke performance neer, en pakte via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde zijn eerste overwinning in de Octagon. Hierdoor bleef het ongeslagen record van de Amerikaan eveneens intact. Tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 zou Bermudez het opnemen tegen Davey Grant. Echter zorgde een infectie bij Grant ervoor dat het gevecht werd gecanceld. Beide mannen zouden vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg opnieuw tegen elkaar ingeroosterd worden. Bermudez showde zijn ”Bermudez Triangle” en won het gevecht via Submission binnen een minuut. Vervolgens maakte Bermudez zijn opwachting tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 tegen de eveneens ongeslagen Benito Lopez. Bermudez wist wederom in de eerste ronde zijn tegenstander tot aftikken te dwingen. Ditmaal door middel van een D’Arce Choke Submission.

Embed from Getty Images

Casey Kenney (MMA 12-1-1/UFC 1-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateurcarrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Kenney bleef in zijn eerste zes gevechten ongeslagen en wist de Tachi Palace Fights titel te pakken. De UFC was onder de indruk en nodigde Kenney uit voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was CJ Hamilton. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. De UFC zag potentieel in Kenney maar achtte hem nog niet goed genoeg voor een contract. Hierdoor keerde Kenney ruim een maand later terug voor een tweede maal in de Contender Series. Ditmaal was Adam Antolin de tegenstander. Antolin wist Kenney uiteindelijk via Split Decision te verslaan waardoor Kenney zijn UFC droom voorlopig even moest vergeten. Kenney keerde terug bij de LFA waar hij in 2018 een zeer sterke run maakte in de Flyweight divisie. Zo won hij van Kendrick Latchman en Roman Salazar. Dit zou hem een titelgevecht tegen Kampioen Maikel Perez opleveren, echter raakte Perez geblesseerd. Hierdoor vocht Kenney voor de Interim titel tegen Brandon Royval. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. Kenney zou vervolgens in Maart 2019 de eerste dubbele Interim Kampioen worden van de organisatie. Kenney won ook de Interim Bantamweight titel door op short notice te winnen van Vince Cachero via KO in de eerste ronde. Kenney zou vervolgens wederom op short notice (een week na het winnen van de titel) zijn UFC debuut maken tegen Ray Borg. Na drie rondes won Kenney via een controversiële Unanimous Decision zijn debuut.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »