breaking news

Ongeslagen Macy Chiasson treft Lina Länsberg tijdens UFC Kopenhagen

July 12th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Macy Chiasson treft Lina Länsberg tijdens UFC Kopenhagen
UFC
0

De UFC heeft zojuist een Bantamweight gevecht bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 160 card in Kopenhagen, Denemarken op 28 September 2019. TUF 28 winnares Macy Chiasson zal haar opwachting gaan maken tegen de Zweedse Lina Länsberg. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Royal Arena.

Macy Chiasson (MMA 5-0/UFC 3-0) is een MMA vechtster die na een amateurcarrière van drie jaar in 2017 overstapte naar de professionals. Tijdens haar MMA debuut nam Chiasson het op tegen Miranda Dearing. Chiasson imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Dit trok de interesse van de Invicta FC organisatie die Chiasson een contract gaf. Chiasson maakte haar Invicta FC debuut in Mei 2018 tegen Allison Schmidt. Chiasson won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens deed Chiasson auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Chiasson werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Braziliaanse UFC veterane Larissa Pacheco. Pacheco had weinig in te brengen en verloor via TKO van Chiasson. Vervolgens was in de halve finale Leah Letson de tegenstander. Chiasson won via een imposante KO nadat ze Letson via een paar rake knieën naar het lichaam in de eerste ronde al wist te finishen. Chiasson mocht hierdoor in November 2018 vechten tijdens de TUF 28 Finale tegen de Zweedse Pannie Kianzad. Chiasson vocht zeer sterk en wist in de tweede ronde het sprookje compleet te maken door Kianzad via Rear Naked Choke Submission te finishen en zodoende de TUF Finale te winnen. Chiasson ging vervolgens in gewichtsklasse omlaag. Hierdoor vocht ze in Maart 2019 in de Bantamweight divisie tegen Gina Mazany. Chiasson was veel te sterk en won via TKO vroeg in de eerste ronde. Chiasson pakte vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 een short notice partij aan tegen Sarah Moras. Chiasson won via TKO in de tweede ronde en hield daar ook nog de Performance of the Night bonus aan over.

Embed from Getty Images

Lina Länsberg (MMA 9-4/UFC 3-3) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog eens in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die een winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd. Tijdens UFC Londen begin 2017 zou Länsberg het opnemen tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Macedo trok zich echter terug en werd vervangen door Lucie Pudilova. Een oude bekende van Länsberg die in een andere organisatie Pudilova al eens wist te verslaan. Ditmaal werd het een zeer boeiend en bloederig gevecht. Länsberg won via Unanimous Decision en mocht zo haar eerst overwinning binnen de UFC bijschrijven. Vervolgens keerde Länsberg terug tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen de Amerikaanse Aspen Ladd. Ladd won het gevecht halverwege de tweede ronde via TKO. Uiteindelijk keerde Länsberg terug in de Octagon in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool tegen de Amerikaanse Gina Mazany. In een (zacht uitgedrukt) matig gevecht won Länsberg via Unanimous Decision. Länsberg werd vervolgens in Oktober 2018 gekoppeld aan de Russische Yana Kunitskaya. Kunitskaya was te sterk en won via Unanimous Decision. De UFC zou vervolgens in Juni 2019 een evenement organiseren in Stockholm. Länsberg was van de partij tegen Tonya Evinger. In de beste prestatie van Länsberg tot dusver versloeg ze de oud Invicta FC Kampioene via een dominante Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »