breaking news

Ongeslagen Light-Heavyweights treffen elkaar tijdens UFC 209 in Las Vegas

January 5th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de ongeslagen Schot Paul Craig het op 4 Maart 2017 in Las Vegas, Nevada op zal nemen tegen de eveneens ongeslagen Australiër Tyson Pedro. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena en maakt deel uit van de UFC 209 card.

Paul Craig (MMA 9-0/UFC 1-0) is een van de nieuwste toevoegingen aan de UFC Light-Heavyweight divisie. De Schot is ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière en kwam als BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Dit was tot nu toe het langst durende gevecht uit de carrière van Craig. Met acht Submission overwinningen en één TKO op zijn resumé is Craig nog altijd in het bezit van een 100% finishratio, waarvan zeven finishes in de eerste ronde. Overigens wist Craig met zijn overwinning op Luis Henrique da Silva de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen.

Tyson Pedro (MMA 5-0/UFC 1-0) maakte in November 2016 zijn UFC debuut. Pedro is vooral bekend in de Australische MMA scene. Zo wist hij de AFC titel op zijn naam te schrijven. Pedro staat erom bekend dat hij zijn tegenstanders in de eerste ronde finisht. En zo geschiede ook in zijn UFC debuut. Zijn tegenstander Khalil Rountree staat vooral bekend om zijn sterke standup game, maar ook een minder sterke groundgame. Pedro wist hiermee wel raad en haalde binnen de kortste keren het gevecht naar de grond. Pedro domineerde en wist aan het einde van de eerste ronde het gevecht te beëindigen via een Rear Naked Choke Submission. Pedro hield hiermee zijn 100% finishratio in de eerste ronde in stand. En heeft nu met vier Submissions en één TKO in vijf wedstrijden nog altijd een ongeslagen record. Net als Craig wist Pedro ook in zijn eerste UFC gevecht de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen.

pixlr_20170105111834987

Leave a Reply

Translate »