breaking news

Ongeslagen Khamzat Chimaev pakt short notice partij tegen John Phillips op 15 juli

July 8th, 2020 | by Redactie
Ongeslagen Khamzat Chimaev pakt short notice partij tegen John Phillips op 15 juli
UFC
0

Het Zweedse talent Khamzat Chimaev heeft bij de UFC getekend. De normaal in de Welterweight divisie vechtende Chimaev vervangt Dusko Todorovic en treft John Phillips in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Het gevecht zal plaatsvinden op 15 juli. TASS journalist Igor Lazorin maakte de partij bekend.

John Phillips (MMA 22-9-0-1/UFC 1-3-0-0) was na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 maakte Phillips in Londen zijn lang verwacht debuut tegen Charles Byrd. Phillips zat geen moment in het gevecht en werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gefinisht. In zijn tweede gevecht voor de UFC trof Phillips de Amerikaan Kevin Holland tijdens UFC Beijing. Na een slechte eerste ronde, herstelde de Welshman met een sterke tweede ronde. Uiteindelijk werd hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht waardoor hij nog moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En die wachttijd werd in Maart 2019 verlengt. In een competitief gevecht verloor Phillips van landgenoot Jack Marshman via Split Decision. Phillips zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen Karl Roberson. Echter raakte de Welshman geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Phillips keerde wel terug in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen tegen Alen Amedovski. Phillips wist eindelijk zijn eerste UFC overwinning te pakken en had daar minder dan 15 seconden voor nodig. Phillips won met zijn KO de Performance of the Night bonus. Phillips werd vervolgens tweemaal ingepland tegen Dusko Todorovic. Echter werd de eerste maal het evenement in verband met COVID-19 gecanceld en trok Todorovic zich bij de herboeking terug. Hierdoor werd Phillips gekoppeld aan promotionele nieuwkomer Khamzat Chimaev.

Embed from Getty Images

Khamzat Chimaev (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Zweedse MMA vechter die zijn professionele loopbaan startte in 2018. Chimaev werd met een 2-0 record en slecht vijf maanden prof ervaring al gecontracteerd door Brave CF. Chimaev won zijn debuut in November 2018 tegen Marko Kisic via KO. En wist vervolgens een maand later ook Sidney Wheeler (die driemaal zoveel prof ervaring had als Chimaev) binnen een aantal seconden via KO te stoppen. Chimaev zou vervolgens zijn sterke reeks voort zetten door ook Ikram Aliskerov via KO in de eerste ronde te stoppen. Na vervolgens in Oktober 2019 ook Mzwandile Hlongwa via ditmaal een Submission te stoppen zou Chimaev voor de titel gaan vechten tegen Jarrah Al Selawe. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Chimaev tekende in Juli 2020 bij de UFC.

BRAVE CF's Khamzat Chimaev claims Breakthrough Athlete Of The Year ...

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »